Welke apps gebruik je op een Chromebook?

Vrouw zit achter laptop

Een Chromebook, een soort laptop, maar dan net wat anders. Een Chromebook is een goedkopere versie van de standaard laptop, die werkt via de software van Google, dus niet door middel van Windows. Met een Chromebook kun je van alles doen, zo kun je er op werken, maar ook spelletjes spelen. Heb jij net een Chromebook gekocht en wil je weten wat de handigste apps zijn voor jouw Chromebook? Lees dan snel verder!

De top 20 handigste apps voor een Chromebook

Om je een goede aanbeveling te kunnen geven van de beste apps voor jouw Chromebook hebben wij een top 20 samengesteld. In deze top 20 zitten de handigste apps. De top 20 is samengesteld aan de hand van de volgende punten:

  • Functie
  • Reviews
  • Gebruiksvriendelijkheid

Wij hebben deze top 20 samengesteld aan de hand van de apps die het meest gebruikt worden, maar ook de apps die het meest gebruikt worden voor specifieke doelen, zoals bijvoorbeeld werk. Daarnaast hebben wij ook naar de reviews gekeken van deze apps. Door met deze punten rekening te houden hebben wij een compleet beeld van de waarde van een app en hebben wij zo deze top 20 samen kunnen stellen.

 

1. Google Drive

Google Drive, wie kent het niet? Google Drive is een bekend programma wat vooral wordt gebruikt als Cloud. Dit betekent dat je jouw bestanden kunt opslaan in die Cloud. Vervolgens kun je deze bestanden makkelijk online bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld een document maken op jouw Chromebook en deze makkelijk bewerken of verzenden via je telefoon.

Google Drive wordt vaak automatisch geleverd bij een Chromebook, maar dit is niet altijd het geval. Met Google Drive heb je ook toegang tot bekende apps, zoals Google Docs, Google Sheets en Google Slides. Deze drie apps hebben dezelfde functies als Word, Excel en Powerpoint. Zo kun jij dus op een goede manier werken en gebruik maken van de functionaliteiten van deze programma’s, via jouw Chromebook

Je kunt Google Drive hier downloaden.

 

2. Gmail

Gmail is ook een bekend programma van Google en is vergelijkbaar met Outlook van Microsoft. Via Gmail kun je eenvoudig mails versturen. Daarnaast kun je ook Outlook accounts en andere accounts verbinden met Gmail. Zo kun jij dus e-mails via jouw Outlook account versturen via Gmail. Gmail is onmisbaar voor iedereen die een Chromebook heeft en hiermee wil werken.

Je kunt Gmail hier downloaden.

 

3. Podcast Addict

Het beluisteren van podcasts wordt steeds populairder. Een podcast is een soort radioshow. Podcasts bevatten vaak veel informatie en zijn over verschillende onderwerpen te beluisteren. Podcast Addict is een van de beste apps op het gebied van podcasts luisteren. Via deze app heb je toegang tot alle podcasts die ook op Apple Podcasts te vinden zijn. Hierdoor kun je dus veel verschillende onderwerpen beluisteren en veel kennis op doen. Je kunt deze app op de achtergrond laten afspelen, zo kun jij tijdens jouw werk nieuwe dingen leren.

Je kunt deze app hier downloaden.

 

4. Google Podcast

Google Podcast is ook een bekende app van Google en heeft eigenlijk dezelfde functies als Podcast Addict. Toch zijn er veel mensen die deze app de voorkeur geven, dit is te zien aan de reviews. Deze app is behoorlijk minimalistisch en overzichtelijk. Het is heel eenvoudig om je favoriete podcasts te vinden en te downloaden. De app werkt soepel en snel.

Je kunt deze app hier downloaden.

 

5. Pulse SMS

Pulse SMS is een bekende app waarmee jij via jouw Chromebook mensen kunt smsen, via jouw telefoon. Dit klinkt heel raar, maar het werkt simpel. De app verbindt met jouw telefoon. Vervolgens kun jij via de app smsjes versturen naar jouw contacten, via jouw Chromebook. Tijdens het werk is een telefoon alleen maar een grote afleiding. Door de belangrijke smsjes via jouw Chromebook te ontvangen kun je ze snel en eenvoudig beantwoorden, zonder dat je je telefoon hoeft te pakken. Hierdoor ben je meer op je werk gefocust en krijg je meer voor elkaar.

Je kunt deze app hier downloaden.

 

6. Reddit

Reddit is een enorm populaire app. Via deze app kun je vragen stellen en veel kennis vergaren over bepaalde onderwerpen. Het is simpel, je volgt een onderwerp en krijgt automatisch een notificatie van alle nieuwe subcategorieën van deze onderwerpen die besproken worden. Je kunt vervolgens in discussie gaan en zo leren van elkaar. Op Reddit zijn echte experts actief over sommige onderwerpen, dus het is zeker de moeite waard om deze app te installeren om zo meer kennis te vergaren over verschillende onderwerpen.

Je kunt deze app hier downloaden.

 

7. Adobe Lightroom

Adobe Lightroom staat bekend als de beste app om foto’s mee te bewerken via een Chromebook. Met deze app kun je ongeveer evenveel als de variant die op een normale computer of laptop wordt gebruikt. De mogelijkheden zijn enorm breed en via deze app kun jij al jouw foto’s snel en eenvoudig bewerken. Er zijn heel veel effecten mogelijk, dus je bent nooit klaar. Houd jij van het bewerken van foto’s? Kies dan voor de beste app en kies voor Adobe Lightroom!

Je kunt deze app hier downloaden.

 

8. KineMaster

Naast het bewerken van foto’s wil je natuurlijk ook video’s kunnen bewerken. Dit is precies wat KineMaster kan. KineMaster wordt gezien als de beste app om video’s mee te bewerken via een tablet, smartphone of Chromebook. Je kunt met KineMaster enorm veel dingen aanpassen aan een video en kunt de bewerkte video exporteren naar verschillende platformen en apps, dat allemaal met een kwaliteit van 4K en 30FPS. Deze app is dus onmisbaar voor iedereen die video’s wilt kunnen bewerken.

Je kunt deze app hier downloaden.

9. MediaMonkey

MediaMonkey is een audiospeler waarmee jij jouw favoriete nummers kunt afspelen. Daarnaast kun je ook podcasts beluisteren via deze app. De app kan muziek vanuit verschillende locaties afspelen, zoals intern geheugen, extern geheugen en losse geheugen kaarten. Je kunt muziek streamen van verschillende locaties, zodat je overal bij jouw favoriete muziek kunt. Vind jij het heerlijk om te werken met een lekker muziekje op de achtergrond? Dan is MediaMonkey een must have!

Je kunt deze app hier downloaden.

10.  Zoom

Zoom is een app waarmee je online presentaties kunt geven. Daarnaast kun je online vergaderingen houden. Via zoom kunnen de mensen die deelnemen aan de bijeenkomst hun scherm delen en aantekeningen maken op het scherm. Zo is het makkelijk om dingen uit te leggen en te presenteren. Zoom is onmisbaar voor iedereen die zijn of haar Chromebook wilt gebruiken voor werk. Je kunt Zoom gratis gebruiken, maar wanneer je kiest voor de betaalde versie kun je profiteren van langere bijeenkomsten en extra functies. Een groot voordeel aan Zoom is dat je ook de bijeenkomsten waar jij deel aan neemt eenvoudig kunt laten opnemen. Zo kun je de bijeenkomst delen met mensen die niet bij deze bijeenkomst konden zijn.

Je kunt deze app hier downloaden.

 

11.  Netflix

Netflix, wie heeft tegenwoordig geen abonnement van dit streamingsplatform? Via Netflix kun je verschillende films en series kijken, ideaal voor als je wilt ontspannen. Het voordeel van de app is dat je ook offline kunt kijken. Je kunt namelijk de serie of film die jij wilt zien downloaden. Bij de versie die werkt via een internetbrowser kan dit niet. Netflix is ideaal voor mensen die naast hun Chromebook voor werk te gebruiken, de Chromebook ook willen gebruiken om even lekker te kunnen ontspannen.

Je kunt deze app hier downloaden.

 

12.  Proton VPN

Een VPN is een manier om internet te gebruiken zonder dat er data gelekt wordt. Hierdoor kun jij jouw privacy waarborgen, dit kan namelijk nodig zijn voor sommige werkzaamheden. Door Proton VPN aan te sluiten kun je profiteren van een snelle en anonieme verbinding met het internet. Uit de reviews blijkt dat Proton VPN een van de beste VPN’s is voor de Chromebook. Dit heeft te maken met de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast houdt Proton de data van zijn gebruikers niet bij en ben je dus echt volledig anoniem.

Je kunt deze app hier downloaden.

13.  ReadEra

ReadEra is een app waarmee je toegang kunt krijgen tot verschillende eBooks. De app is gratis te gebruiken. Via ReadEra heb je toegang tot een eenvoudig overzicht van al jouw eBooks. Deze app wordt gezien als een prima alternatief voor Kindle. Het voordeel van deze app is dat geen gebruik gemaakt wordt van reclames, ondanks dat de app gratis is. Veel gratis apps doen dit namelijk wel. Omdat deze app gemakkelijk te gebruiken is, gratis is en het makkelijk maakt om verschillende bestanden te lezen, zoals PDF, EPUB, WORD, MOBI en FB2, wordt deze app gezien als de beste app om eBooks mee te lezen via jouw Chromebook.

Je kunt deze app hier downloaden.

14.  Squid

Squid is een app waarmee je heel gemakkelijk notities kunt maken op papier. Deze app wordt veel gebruikt door leraren en studenten die online lessen geven. Het is als het ware een online krijtbord. Via deze app kun je ook foto’s importeren om dingen nog duidelijker te maken. De app werkt samen met Google, waardoor de app stabiel en snel is. Door deze app te gebruiken tijdens een Zoom bijeenkomst kun je heel gemakkelijk dingen uitleggen en de boodschap overbrengen naar andere mensen die de Zoom bijeenkomst volgen.

Je kunt deze app hier downloaden.

15.  VLC

VLC is een mediaspeler waarmee je diverse soorten bestanden kunt afspelen. VLC is enorm bekend en wordt erg veel gebruikt. VLC wordt gezien als de beste mediaspeler van dit moment, door zijn vele functies. VLC ondersteunt namelijk veel verschillende bestanden, waaronder MKH en H.265, dit zijn bestandstypes die lang niet door elke mediaspeler worden ondersteund. Wil jij alle video’s eenvoudig en snel kunnen afspelen via jouw Chromebook? Dan is VLC iets voor jou!

Je kunt deze app hier downloaden.

16.  Discord

Discord werd vroeger alleen maar gebruikt door gamers, tegenwoordig zijn er hele groepen op actief die zich bezighouden met belangrijke zaken. Zo kun je via Discord in gesprek komen met ervaren programmeurs of beleggers en kun jij veel kennis vergaren via dit platform. Voor bijna

elk onderwerp zijn er wel groepen te vinden waar jij je bij kunt aansluiten. Via Discord is het eenvoudig om bepaalde subgroepen te creëren waardoor er gemakkelijk informatie kan worden geordend. Ook heeft Discord een voicechat functie, hierdoor kun je gemakkelijk informatie uitwisselen via deze app.

Je kunt deze app hier downloaden.

17.  Infinite Painter

Paint is een bekend programma dat wordt ondersteund door Windows. Infinite Painter is de versie voor een Chromebook. Via deze app kun je eenvoudig dingen tekenen, uitleggen en bewerken. Ook deze app wordt veel gebruikt tijdens online bijeenkomsten en is dus ook onmisbaar voor iedereen die zijn of haar Chromebook gebruikt voor werk.

Je kunt deze app hier downloaden.

18.  Notion

Notion is een all-in-one notitie app die enorm veel wordt gebruikt op Android Smartphones, maar ook op Chromebooks. Via notion kun je eenvoudig notities maken en deze indelen in verschillende categorieën. Daarnaast kun je ook taken ordenen. Het is zelfs mogelijk om een informatiedatabase te bouwen en hele projecten te organiseren via deze app. Het is dus niet hetzelfde als de standaard notitie app, maar veel meer dan dat. Ook deze app is onmisbaar voor iedereen die een Chromebook aanschaft voor werk.

Je kunt deze app hier downloaden.

19.  LastPass

Tegenwoordig moet je overal een account voor gebruiken. Vraag jezelf maar eens af hoeveel wachtwoorden en accounts jij hebt. Waarschijnlijk zijn dit er te veel om op te noemen. Omdat je door deze vele accounts moeilijk alle wachtwoorden kunt onthouden is het verstandig om van Lastpass gebruikt te maken. LastPass is een wachtwoordbeheerder. Door deze app is het gemakkelijk om op een veilige manier jouw wachtwoorden te beheren.

Je kunt deze app hier downloaden.

20.  Dropbox

Dropbox is een zeer bekende en veel gebruikte app, niet alleen door Chromebook gebruikers, maar ook door gebruikers van andere soorten elektronica. Door middel van Dropbox kun je online projecten opslaan en tegelijkertijd met meerdere mensen aan deze projecten werken. Dit maakt het mogelijk om op afstand en online te werken aan grote projecten. Vervolgens kun je dan via andere apps uit dit lijstje de projecten eenvoudig bespreken en reviewen. Ook Dropbox is een onmisbare app voor een Chromebook.

Je kunt deze app hier downloaden.

Laptop meeting

Conclusie

Een Chromebook kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. De apps uit de bovenstaande top 20 zijn de beste apps voor verschillende doeleinden, zoals werk, ontspanning, het bewerken van video’s en nog veel meer. Heb jij nog een app die niet in dit lijstje staat, maar die wel belangrijk is om te installeren op een Chromebook? Laat dan even onder dit artikel een reactie achter, wij zijn hier namelijk heel benieuwd naar!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten