De beste gratis WordPress thema’s 

Web building

Heb je een eigen website of ben je van plan om een eigen website op te zetten voor je eigen bedrijf? Dan is natuurlijk wel zo handig dat je weet hoe je dit het beste kunt doen, maar dat niet alleen. Het is ook erg leuk om dit helemaal naar jouw eigen wens te kunnen ontwerpen, daar word je als ondernemer of website-eigenaar wel het meest gelukkig van!

Het mooiste is als je dit kunt doen terwijl je kosten bespaard, daarom worden er een aantal gave WordPress thema’s aangeboden. Wij vertellen je graag welke thema’s dit zijn. Laat jouw website er ook professioneel uitzien, alsof het ontworpen is door een officiële designer. Geen dure websitedesigners hoeven inhuren, maar je eigen website er kosteloos met een professionele look uit laten zien, beter kan toch niet? 

 

Wat is WordPress en waar kun je het eigenlijk voor gebruiken?  

WordPress is een methode om jouw eigen website een unieke uitstraling te geven, dit kan wanneer je nieuwe website gaat opstarten, of wanneer je huidige website toe is aan vervanging. Ondernemers zullen vaak een website gebruiken om bijvoorbeeld hun producten te kunnen verkopen, maar je kunt ook een website aanmaken om blogs te gaan schrijven, ben je fan van vakanties en neem je graag anderen mee met jouw ervaringen? Dan is een website een goed alternatief om mensen met jouw ervaringen mee te nemen. Zoals je wellicht al wel merkt, is dat welk doel je ook maar hebt, er voor alle doelen eigenlijk wel een unieke oplossing is. Bij de WordPress thema’s kun je diverse onderdelen aanpassen, waaronder onder andere:  

  • Het logo;  
  • de achtergrond;  
  • het lettertype;  
  • de kopteksten; 

Door de mogelijkheden tot het aanpassen van bovenstaande onderdelen kun je ervoor zorgen dat je website beter opvalt en gemaakt kan worden naar jouw eigen smaak, en dat helemaal gratis! Veel thema’s zijn ook nog eens SEO vriendelijk, wat ervoor zorgt dat er een hogere zoekfunctie ontstaat en dat betekent meer bezoekers. Er zijn tegenwoordig ook veel mogelijkheden om websites te ontwerpen die geschikt zijn voor een mobiele telefoon of tablet, we weten als geen ander dat deze apparaten vaak gebruikt worden en kunnen er dan ook eigenlijk niet meer omheen om de websites niet zodanig aan te passen dat ze hier overzichtelijk op te zien zijn en eenvoudig te gebruiken zijn.

Kijk daarom goed naar de mogelijkheden. Wil jij nou ook de leukste WordPress thema’s voor jouw persoonlijke ervaringen of bedrijf vinden? Dan raden we aan om snel deze gratis thema’s bij langs te gaan en wellicht hét thema te vinden wat bij jouw wensen past. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over de verschillende aangeboden thema’s, nu jij nog!   

 

Garfunkel 

Ben je zelf groot fan van een website waarbij de lay-out overzichtelijk op de startpagina staat? Dan is Garfunkel een ideaal gratis WordPress thema voor jou! Je kunt op deze wijze eenvoudig tonen waar jij het op jouw website over wil hebben en wat de belangrijkste thema’s zijn. Dat kan bijvoorbeeld ideaal zijn als jij je reis-, voedings-, persoonsblogs wil delen. Je kunt de kopteksten, achtergronden, postformaten, widgets, menu en sjablonen zodanig aanpassen dat je een website kunt creëren naar jouw eigen smaak. Ideaal toch? 

 

OceanWP 

Wat voor soort website je ook maar hebt of wilt aanmaken, de OceanWP kan gebruikt worden voor verschillende typen websites. Dit is dan ook een thema dat wordt gezien als een van de beste multifunctionele thema’s en dat is niet de enige reden waarom het een goed thema is om voor je website te gebruiken, maar laad ook nog eens supersnel de pagina’s. Wil je een website creëren voor het gebruik van zowel laptops, als telefoons en tablets? Dan is de OceanWP ook een ideale keuze, want ook daar ziet je website er prachtig uit. Ben je nou helemaal fan geworden van dit thema, je kunt (naast de gratis optie) zelfs diverse abonnementen afsluiten, hierdoor kun je optimaal gebruik maken van dit thema. 

We hebben dit thema zelf enkele jaren getest in combinatie met Elementor, en zijn hier erg over te spreken. Het thema is snel en biedt voldoende opties. Het thema is groter dan bijv. het Hello thema van Elementor, en maakt je website daardoor wel heel iets langzamer. In ruil daarvoor krijg je weer veel opties om de website aan te passen. Zelf vonden we het thema niet altijd lekker met Elementor samenwerken, want soms wil je een optie aanpassen en dan moet je in de thema instellingen zijn in plaats van in Elementor.

Website maken wordpress

Astra  

Een snelle website nodig waar je ook nog eens handige aanpassingen in kunt doorvoeren voor jouw persoonlijke of zakelijke blogs? Dan is Astra een ideaal thema voor jou! Dit is een thema waar je de leukste blogs kun produceren, maar dat niet alleen. Je kunt dit thema ook prima gebruiken voor e-commerce websites. Door de vele aangeboden kleurenopties, kun je het jouw website naar jouw eigen smaak creëren.  

 

Bento  

Ben je snel flauw van oude gewoontes en houd je wel een beetje van verfrissing? Dan is Bento een ideaal thema voor jouw website(s)! Met dit thema kun je namelijk enorm veel aanpassingen mogelijk maken, daarom gaat je website nooit vervelen. Het is een thema dat met name geschikt is voor zakelijk gebruik, waarbij je producten kunt verkopen of het aanbod van jouw onderneming in een handig overzicht kunt laten zien.  

 

JustRead  

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Die heb je vast wel eens eerder gehoord. Dat geldt dan ook voor een website dat opgeruimd is, met het JustRead thema krijg je dit dan ook eenvoudig voor elkaar. Dit thema is gebaseerd op een design waarbij de ervaringen van het lezen en de snelheid voorop staan en is daarmee een erg eenvoudig, maar prettig thema voor je persoonlijke blogs. Je kunt de belangrijkste ervaringen delen met de bezoekers van jouw website! Dat binnen no-time, want dit is een thema dat super snel werkt en daar worden we natuurlijk allemaal gelukkig van. Dat het programma zo snel werkt komt doordat er gebruik wordt gemaakt van systeemlettertypen en SVG (Scalable Vector Graphics).  

 

Indiana  

Wil je niet te veel tijd investeren in het ontwerpen van een website, omdat je simpelweg geen tijd hebt of je het prima vindt om je website eenvoudig te laten lijken? Dan is Indiana een ideaal thema voor jouw website. Dit betekent niet dat jouw website dan niet zal stralen, want ook met eenvoudigere thema’s kun jij je website een leuke uitstraling geven. Binnen no-time heb jij het al geregeld! Met de functie van de widgets die je aan kunt passen en de live customizer, zal jouw website nooit vervelen.  

 

Hemingway  

Een website met een duidelijk overzicht, daar worden veel mensen blij van. Met het thema Hemingway kun jij dan ook voor dit duidelijke overzicht zorgen, of je nu een website wil ontwerpen voor je bedrijf of voor persoonlijke verhalen. De lay-out bestaat uit twee kolommen en een deel waar jij jouw koptekst kunt plaatsen. Door deze eenvoudige samenstelling van de website, is het ook een zeer geschikte website om op je telefoon te bekijken.  

 

Neve  

Wil je jouw producten online gaan verkopen of wil je klanten op de hoogte brengen van de informatie van jouw bedrijf? Dan is Neve een ideaal thema die je gratis kunt gebruiken. Door de het handige navigatiemenu kun je zorgen voor een duidelijke omgeving waarin je klanten zich kunnen bevinden. Dat is toch wel iets wat mensen vaak prettig vinden als ze op zoek zijn naar iets specifieks, of simpelweg even lekker willen rondkijken.

Liever een website voor een persoonlijke blog? Zelfs dat kan met dit thema. Het is een thema dat eenvoudig aan te passen is en waarbij je gebruik kunt maken van diverse kleuren en achtergrondmogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan het toepassen van schuifregelaars, afbeeldingen en video’s om jouw website zo compleet mogelijk te maken.  

 

Poseidon  

Als je veel verschillende onderwerpen aan wil kaarten op jouw website, dan zit je met het thema Poseidon goed. Doordat dit thema een ruime lay-out heeft, kun je veel onderwerpen vermelden op deze website. Op de homepage kun je algemene informatie vermelden over jouw bedrijf of de reden waarom jij een persoonlijke website bent gestart, waarna je vervolgens door de informatie uit kunt lichten op diverse pagina’s. Dit thema wordt vaak gebruikt voor blogs, omdat je gebruik kunt maken van leuke widgets om je verhalen in beeldende vormen te kunnen laten zien en je lezers enthousiast te maken.  

Website maken thema

Writee  

Wil je nou altijd al jouw eigen ervaringen delen met anderen en je lezers enthousiast maken? Met het thema Writee kun je gratis de gaafste persoonlijke ervaringen delen! Dit is dan ook een thema dat vaak gebruikt wordt voor onder andere reisblogs, maar kan ook gebruikt worden voor jouw bedrijf. Door de schuifregelaar kun je eenvoudig van pagina naar pagina verwisselen. Om het naar eigen smaak in te kunnen delen, kun je onder andere gebruik maken van diverse sjablonen en aangepaste widgets.  

 

Fascinate  

Je persoonlijke ervaringen delen? Fascinate is een WordPress thema dat je gratis kunt gebruiken voor veel verschillende onderwerpen. Dit is dan ook een thema wat speciaal is gecreëerd voor het aanmaken en delen van portfolio’s, blogs, freelancers en professionele schrijvers. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van de mooiste typografie, kleurenschema’s en unieke schuifregelaar.  

 

Kent 

Ben je iemand die zelf van een moderne uitstraling houdt? Of wil je dit uitstralen voor de bezoekers van jouw website? Dan zit je met de thema Kent zeker goed. Dit is namelijk een thema dat een moderne uitstraling heeft, daarnaast heeft dit thema een inklapbaar navigatiemenu en kun je het logo en de achtergrond aanpassen naar jouw smaak. 

 

Lovecraft  

Een opgeschoonde, en daarmee nette website, wie houdt er niet van? Lovecraft is een eenvoudig thema die je gratis kunt gebruiken en waarmee je kunt zorgen voor een opgeschoonde uitstraling. Bovenaan de pagina kun je de koptekst aanpassen over de gehele breedte en kun je gebruik maken van vetgedrukte koppen. Creëer overzicht door het navigatiemenu wat bovenaan de pagina te vinden is en aan de linkerkant heb je een balk waarin je kunt navigeren tussen diverse onderwerpen. In deze balk kun je ook nog een miniatuurafbeeldingen plaatsen over het bericht dat je geschreven hebt. 

 

Blog Diary  

Er zit wel een daadwerkelijk verschil waar de nieuwe generatie van houdt ten opzicht van de oude generatie. Wil je de nieuwere generatie meer betrekken? Dan is Blog Diary een geschikt thema die je kunt gebruiken. Dit thema wordt vooral gebruikt voor blogs, tijdschriften, fotografie en reiservaringen. Wil jij jouw reizen delen met de bezoekers die hierin geïnteresseerd zijn? Dan klinkt het thema Blog Diary jou vast als muziek in de oren! 

 

Business Intuition  

Een stijlvolle uitstraling voor de website van jouw bedrijf, die krijg je wel met het thema Business Intuition van WordPress. Daar is namelijk geen twijfel over mogelijk! Dit is een thema dat vaak gebruikt wordt door ondernemers, dat komt omdat dit thema een stijlvolle uitstraling heeft en ook nog een multifunctioneel is. Een groot voordeel is dat het ook nog een website is dat makkelijk te gebruiken is en erg snel functioneert.

Daar word je als ondernemer, maar ook zeker als bezoeker, erg blij van. Je hebt je website ook al binnen enkele minuten opgezet, omdat het gemakkelijk te ontwerpen is. Hierdoor ben jij onnodig tijd kwijt aan het opzetten van jouw eigen website. Kostbare tijd die je wellicht beter kan besteden aan je klanten of producten. Doordat het SEO-vriendelijk is, zal dit leiden tot een hogere zoekfunctie op jouw website en meer bezoekers betekent vaak meer klanten. Dat brengt dus veel voordelen met zich mee.  

 

Hello  

Hello is een WordPress thema dat gebruikt kan worden om een eenvoudige basis te vormen voor jouw website. Het is eigenlijk een thema dat zorgt voor een “simpele” uitstraling, dat betekent niet dat het snel zou vervelen, maar het zorgt wel voor een overzichtelijke website. Dit is een mooie optie wanneer je graag eens wil experimenteren met het maken van een website, dat kan handig zijn als je nog niet helemaal zeker weet of je nou daadwerkelijk een website wil gaan maken of wanneer je er nog te weinig over weet. Het is een thema dat SEO-vriendelijk is en regelmatig nieuwe updates uitvoert.  

 

Botiga  

Wil je een website maken dat uitspreekt waar jouw bedrijf of persoonlijke ervaring om draait? Dan zit je met het Botiga thema zeker goed, want dit thema laat jouw informatie spreken en zorgt ervoor dat jouw website opvalt! Ideaal voor als je online wil ondernemen of jouw persoonlijke verhalen wilt delen. Het is een strak ontwerp met een elegante uitstraling en daarmee bruikbaar voor elke branche.

Je kunt het nog wel aanpassen naar jouw eigen wensen door een groot aanbod aan stijlen die je kunt gebruiken en dit kun je toepassen door het aanpassen van de productkaarten, afrekenstijlen, drie galerijontwerpen voor de productpagina’s en vijf soorten kopteksten. Wil je ook blogs toevoegen? Dan kun je ook nog eens een keuze maken uit zes verschillende lay-outs en gebruik maken van badgestijlen om je aangeboden producten te promoten.  

WordPress publiceren

Zakra  

Je bedrijf op een moderne wijze promoten? Zakra is een thema dat een stijlvolle, moderne en responsieve uitstraling met zich meebrengt. Je kunt dit thema dan ook gebruiken voor diverse branches. Dus welk bedrijf je ook wilt opzetten of als je op zoek bent naar een andere uitstraling van je huidige bedrijfswebsite, met dit thema kun je een hoop bezoekers tevreden maken.

Niet alleen de bezoekers zullen daarmee tevreden zijn, maar tevreden bezoekers zorgen ook voor tevreden klanten en daarmee een tevreden ondernemer, jij dus! Het is een zeer eenvoudig thema, omdat het zeer flexibel is en een mooi koptekstgebied heeft. Aan dit koptekstgebied kun je afbeeldingen toevoegen aan de achtergrond met een belangrijke call-to-action.  

 

Inspiro  

Staat samenwerking bij jouw bedrijf centraal? Dan is Inspiro een ideaal thema om te gebruiken voor jouw website. Dit heeft er mee te maken dat het een flexibel thema is waarbij je eenvoudig met andere online bedrijven kunt samenwerken. Met dit design kun jij je namelijk goed onderscheiden van jouw concurrenten en dat is wel zo belangrijk als jij jouw producten op een goede wijze wilt verkopen.

Inspiro kan ervoor zorgen dat jouw website hoogwaardige inhoud bevat, dit kan handig zijn als je foto’s of video’s toe wil voegen aan je website. Het is een lichtgewicht thema met een modern ontwerp dat visuele kenmerken heeft. Je bedrijf of persoonlijke ervaringen komen bij dit thema helemaal tot leven, dat wil toch iedereen? 

 

Tempo  

Simpelweg op zoek naar een thema voor het maken van een zakelijke website, waar je niet te veel tijd aan wil spenderen? Tempo is een thema dat gemakkelijk te gebruiken is voor het opzetten van een website voor jouw bedrijf. Dit komt doordat het thema een heldere uitstraling heeft met een overzichtelijke lay-out. Je hebt wel veel aanpassingsmogelijkheden waardoor je het gelukkig wel naar eigen smaak kunt inrichten. Wat dit thema nog idealer maakt, is dat je sociale media links kunt toevoegen.  

 

iFeature  

Voor het maken van een website om tijdschriften, portfolio’s, zakelijke overeenkomsten of persoonlijke verhalen te delen is iFeature het geschikte thema van WordPress die je gratis kunt gebruiken. Het heeft een mooie lay-out waarbij je op de voorpagina voor een duidelijk overzicht kunt zorgen.

Je kunt foto’s toevoegen bij de onderwerpen die je wilt toevoegen aan je website. Boven heb je een overzichtelijk menu waarin je de belangrijkste onderwerpen toe kunt voegen. Door de widgets en de paginasjablonen die je toe kunt voegen kun je het zodanig creëren waardoor je de website uniek maakt en ervoor zorgt dat je informatie duidelijk kunt overbrengen.  

 

Bravada 

Neem de bezoekers van jouw website mee in de wereld van jouw ervaringen. Door de uitstraling van het thema Bravada, kun jij er namelijk voor zorgen dat de website er dusdanig uitziet dat iedereen verdwaald in jouw verhalen. Je kunt dit thema dan ook vooral gebruiken voor persoonlijke blogs en portfolio’s, maar ook zeker voor zakelijke onderwerpen. Als je namelijk producten wilt verkopen, dan kun je dit thema integreren met WooCommerce, wat inhoudt dat je een virtuele etalage kunt toevoegen aan je website om de producten inzichtelijk te maken.  

 

Vlogr 

Maak je dagelijks video’s of enkel een keer omdat je het leuk vindt? In sommige gevallen wil je deze video’s dan ook vast enorm graag delen. Je kunt door het gratis thema Vlogr op een ideale wijze deze vlogs delen. Dit thema ondersteunt grote video-hostingsites, waaronder YouTube en Vimeo, dat zijn de ideale mogelijkheden om video’s mee te delen.

Het is ook nog eens een thema dat ideaal gebruikt kan worden op je mobiele telefoon, waardoor het bereik groter zal worden. Om overzicht te creëren, kun je de onderwerpen en video’s eenvoudig in diverse lay-outs plaatsen. Hierdoor zorg je ook nog eens voor een professionele uitstraling van je eigen website. Dus stap jij ook uit je comfortzone en ga jij je video’s delen met een groot aantal kijkers? Dan is Vlogr zeker aan te raden! 

 

North Shore  

North Shore, zoals de naam eigenlijk al wel een beetje uitstraalt, is een thema dat rust uitstraalt. Dit is een ideaal thema die je kunt gebruiken voor elke website. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Net als vele thema’s, heeft ook dit thema mogelijkheden tot het aanpassen van kopteksten en wordt er een schuifregelaar weergegeven. Wil jij voor je persoonlijke of zakelijker ervaringen een website bouwen? Dan is North Shore een goede optie. Een groot bijkomend voordeel is, is dat je dit thema ook handig op een telefoon of tablet kunt bekijken. Dat is tegenwoordig wel erg belangrijk, want veel zaken regelen we al snel via onze smartphone en dat is dan ook wel zo makkelijk.  

 

Vind het geschikte WordPress thema voor jouw bedrijf of persoonlijke blog! 

Nu je te weten bent gekomen dat er veel opties zijn om gratis gebruik te maken van de mooiste thema’s voor jouw eigen website, is er vast geen twijfel over mogelijk dat jij het geschikte thema kunt vinden. Dit is nog niet eens alles, er zijn nog meer gave WordPress thema’s waaruit je kunt kiezen, moet je nagaan hoeveel mogelijkheden er zijn.

Dus ben jij al enige tijd van plan om een website op te zetten of ben je er nu wel helemaal overtuigd om dit te gaan doen? Of dat nu voor je eigen onderneming of voor een persoonlijk verhaal is. Wacht dan vooral niet te lang en ga aan de slag met één van de beste thema’s. Door dit brede aanbod zit er altijd wel één tussen die geschikt is voor jou! 

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Score: 1 Gemiddelde: 5]
Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten