DXRacer Racing Pro gaming chair (review)

DXracer racing pro gaming stoel

Speel jij ook graag een videogame op de computer, laptop of een spelcomputer en wil je lekker comfortabel zitten? Dan is een gaming stoel zeker de aanschaf waard! Een gaming stoel zorgt ervoor dat je lekker zit en dat je volledig kunt focussen op de game die je aan het spelen bent. Pijn in je rug door minder steun of een onnatuurlijke houding is verleden tijd. In dit artikel nemen we één van de beste gaming stoelen onder de loep; de DXRaxer Racing Pro gaming chair. We hebben ook een lijstje gemaakt van de beste gaming bureaustoelen, waarbij deze stoel op plek 2 staat.

 

Waarom een gaming chair?

De naam verklapt het al een beetje, maar een gaming chair koop je als je veel spelletjes speelt. Een gaming chair zorgt voor voldoende steun van het lichaam en zorgt voor het beste zitcomfort terwijl je urenlang bezig bent met een online campagne in Call of Duty, het met jouw maatjes het opneemt tegen geduchte vijanden in Fortnite of die goede Fifa-speler uit Brazilië uitdaagt voor een potje voetbal. In de basis is de vulling van een gaming chair dikker en is de rugleuning langer.

 

Het verschil tussen een bureaustoel en een gaming stoel

Dat is dan ook gelijk het grootste verschil tussen een bureaustoel en een gaming stoel. Meer vulling en een hogere rugleuning. Voor meer comfort als je wilt gamen. Kan je een bureaustoel dan niet gebruiken voor gaming en vice versa? Jazeker wel! Sterker nog, veel gebruikers kopen aan gaming chair als ze bijvoorbeeld thuiswerken of veel achter de computer/laptop zitten.

Voor een beter zitcomfort. Gamers gebruiken ook wel normale bureaustoelen, maar krijgen in de regel dus sneller rugklachten. Omdat een bureaustoel niet de steun biedt die nodig is. Echter is dat ook afhankelijk van het model. Een ander verschil is dat gaming chairs vaak in flitsende kleuren verkrijgbaar zijn. In tegenstelling tot de normale bureaustoel.

 

DXRacer

DXRacer is de fabrikant van bureaustoelen en dat is ook vrijwel de enige business waar de Amerikaanse fabrikant zich mee bezighoudt. Van origine is het bedrijf opgericht om autostoelen en stoelen voor luxueuzere sportauto’s te fabriceren en zijn sinds 2006 actief in de gaming sector. DXRacer is een bekend merk en heeft vooral populariteit onder de gamers verworven, omdat zij de grootste leverancier van eSport evenementen zijn. Beroemde spelers gebruiken deze stoelen en daarom willen de fans deze producten ook gebruiken. Maar de voornaamste reden is de kwaliteit, want die is ongekend hoog van DXRacer stoelen.

 

Verschillende series

DXRacer concentreert zich op een groot aantal series. Die allen specifieke kenmerken hebben. Zo zijn er speciale stoelen voor racesimulators en is er ook nog een verschil in of je Formule 1-simulators of simulators van andere autosporten speelt. De verschillen zitten in de breedte van het zitvlak, de armsteunen, vulling en de lengte van de rugleuning. Ook de hoofdsteunen verschillen per serie.

Zo heb je altijd een vrije keuze in welke stoel het beste bij je past en de keuze is natuurlijk afhankelijk in wat je zelf belangrijk vindt. De prijs speelt vaak ook een doorslaggevende factor in welke stoel je aanschaft en ook binnen de series van DXRacer zitten daar wel wat verschillen in. De fabrikant produceert dan ook stoelen in de prijsrange van 250 tot 500 euro.

Gaming stoel

DXRacer Racing Pro

De DXRacer Racing Pro R131 is één van de meest luxueuze gaming stoelen die er momenteel zijn en er hangt een prijskaartje van rond de 350 euro aan vast. De stoel biedt optimaal comfort voor gamers en computergebruikers die meerdere uren achter het scherm zitten. Mede te danken aan de volledige controle over de beweegbare onderdelen en de verlengde rugleuning.

Door de iets langere rugleuning is de stoel ook geschikt voor langere personen terwijl de vulling genoeg steun biedt aan de rug en de nek. Dat voorkomt nek- en rugklachten. Ondanks dat je misschien meerdere uren achter de laptop of de televisie zit. De vierdimensionale armsteunen zijn volledig aanpasbaar en zo heb je altijd de mogelijkheid om lekker te zitten. Terwijl de vorm van de stoel is gebaseerd op het zitje in een Formule 1-wagen en ervoor zorgt dat je altijd rechtop zit.

Het frame is van metaal en dat zorgt ervoor dat het een stevige stoel is. Die personen tot 150 kilogram kan dragen. Echter is de stoel wegens de vormgeving minder geschikt voor grotere mensen. Desalniettemin kan de stoel dus wel wat gewicht dragen en hoef je niet bang te zijn dat de wieltjes snel afbreken. Deze zijn door de fabrikant uitvoerig getest met een zogeheten stresstest.

De DXRacer Racing Pro heeft een schommelfunctie die je eventueel ook kunt vastzetten. Het is afhankelijk van de persoon of het schommeleffect als prettig of juist als storend wordt ervaren. Gelukkig heb je dus een keuze om dit vast te zetten.

De vulling van de kussens in de rugsteun en de armsteunen is zeer prettig en zorgt voor het meest optimale zitcomfort. Terwijl de kussen in de rugleuning een zogenaamde cold foam padding is en dus niet extreem warm wordt of gaat zweten. Dat is wel zo prettig als je fanatiek speelt en transpireert. De kussens blijven in vorm en worden dus niet warm en nat. Dat optimaal zitcomfort blijft garanderen. Zelfs na urenlang gamen of werken.

 

Wel of niet kopen?

Ben je op zoek naar een goede en comfortabele stoel als je urenlang wilt gamen of werken? Dan is de DXRacer Racing Pro R131 een zeer goede keuze. Het is een betaalbare stoel met genoeg mogelijkheden om lekker te kunnen zitten terwijl je niet hoeft te vrezen voor een hoge slijtage. De stoel is in meerdere kleurstellingen verkrijgbaar en dus naast een comfortabele gaming chair ook een blikvanger in je game room en/of werkkamer. Wil je meer weten over de DXRacer Racing Pro of heb je gericht advies nodig over gaming stoelen? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist.

 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten