Top 5 Beste Draadloze koptelefoons in 2020


draadloze headset voor thuis

Een hoop mensen dragen wel eens een koptelefoon. Zo dragen zij deze bijvoorbeeld tijdens het gamen, tijdens het sporten of gewoon om muziek mee te luisteren. Toch zijn er een hoop mensen die de bedrading vervelend vinden en daarom dus ook kiezen voor een draadloze koptelefoon. Maar wat is een draadloze koptelefoon precies en hoe werkt deze? Dat gaan we beantwoorden in deze tekst. Ook gaan we vervolgens kijken naar de punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een draadloze koptelefoon en nemen we een kijkje bij een aantal koptelefoons en wat de voor- en nadelen van deze draadloze koptelefoons zijn.

Wat is een draadloze koptelefoon?

Een draadloze koptelefoon is, zoals het eigenlijk al wel doet vermoeden, een koptelefoon alleen dan zonder draad. Bij koptelefoons met een draad wordt de muziek vervoerd naar de koptelefoon via de kabels, maar bij een draadloze is dat niet het geval aangezien deze geen kabels heeft. Toch moet de muziek wel uit de koptelefoon komen. Dat werkt in de meeste gevallen dan ook via een Bluetooth verbinding. Deze stuurt het signaal naar de koptelefoon en de koptelefoon zal vervolgens het geluid afspelen. Het is dan dus wel zo dat beide apparaten moeten beschikken over een Bluetooth verbinding om met elkaar te kunnen communiceren. Het signaal dient in deze gevallen dus als een soort onzichtbare kabel.

draadloze headset gebruiken met laptop

Welke soorten draadloze koptelefoons zijn er?

Draadloze koptelefoons zijn er dan ook in allerlei verschillende soorten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan gewoon losse oortjes welke je in je oren kan plaatsen en welke vervolgens verbinding maken met een apparaat. Ook een echte grotere koptelefoon welke aan elkaar verbonden zit kan via een Bluetooth verbinding werken. Natuurlijk zijn er ook weer verschillende koptelefoons in deze categorie├źn. Zo heb je bijvoorbeeld koptelefoons welke ook een microfoon hebben.

Hierdoor kun je de koptelefoon dus ook gebruiken als microfoon om bijvoorbeeld te bellen. Ook hebben andere koptelefoons verschillende specificaties zoals noise cancel. Hiermee zorgen de koptelefoons dat alle geluiden van buitenaf tegengehouden worden. Je hoort dan dus alleen de muziek of het geluid wat je afspeelt op de koptelefoon zelf. Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeur heeft dus wanneer je kijkt naar de verschillende mogelijkheden wat betreft en draadloze koptelefoon.

Thuiswerken met koptelefoon op

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een koptelefoon?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een koptelefoon aanschaft welke past bij jouw wensen. Heb je liever losse oortjes of juist een echte koptelefoon en vindt je het bijvoorbeeld belangrijk dat de koptelefoon ook een microfoon heeft? Vervolgens zijn er nog andere punten die je in overweging kan nemen wanneer je een draadloze koptelefoon wil aanschaffen. De eerste is geluidskwaliteit. Verschillende koptelefoons bieden ook verschillende kwaliteit aan qua geluid.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de accuduur. Gebruik je de koptelefoon maar voor korte stukjes steeds dan is een accu minder belangrijk dan wanneer je de koptelefoon gebruikt voor de dagelijks reis naar het werk. Hoe langer je de koptelefoon wil gebruiken, hoe groter de accu dus ook moet zijn. Ook de kwaliteit van de accu speelt hierbij mee. Als laatste is het comfort belangrijk.

De koptelefoon moet niet pijnlijk op het hoofd zitten of juist heel los zitten wanneer je deze bijvoorbeeld gebruikt om te sporten. Het comfort is dus ook belangrijk wanneer je op zoek gaat naar de juiste koptelefoon voor jou.

draadloze headset kopen

Overige tips en tricks

Er zijn natuurlijk koptelefoons te verkrijgen in een hele grote prijsrange. Wanneer je een koptelefoon aanschaft die een hoge kwaliteit heeft, maar die je ook voor langere tijd wil gebruiken dan is het dus belangrijk dat je een koptelefoon neemt waar je echt tevreden over bent. Het is dan een goede tip om even de koptelefoon in een winkel op te zoeken zodat je bijvoorbeeld kan zien of hij lekker zit en of het echt de koptelefoon is die je zoekt. Het is zonde om een dure aanschaf te doen en er dan achter te komen dat dit toch niet de koptelefoon is die je wenst.

Overzicht van goede draadloze koptelefoons

Laten we een kijkje nemen bij een aantal draadloze koptelefoons en de eventuele voor en nadelen:

Sony WH-1000XM3 – Draadloze Bluetooth over-ear koptelefoon met Noise Cancelling – Zwart

De Sony draadloze Bluetooth koptelefoon is dus zo’n koptelefoon die over noise cancelling beschikt. Daarnaast beschikt de koptelefoon over grote schelpen die dus jouw oren volledig omvatten, maar nog voldoende ruimte hebben. Toch biedt de koptelefoon niet alle Bluetoothverbindingen aan. Bijvoorbeeld nog geen Bluetooth 5.0. Ook kan de koptelefoon niet met verschillende apparaten tegelijk verbinden, maar met maximaal 1 apparaat op hetzelfde moment.

Het comfort van de koptelefoon is daarentegen beter dan zijn voorganger omdat de kussens een stuk zachter zijn bij deze koptelefoon. Hierdoor kun je de koptelefoon langer dragen zonder dat hij oncomfortabel wordt.

JBL E55BT – Draadloze over-ear koptelefoon – Zwart

De JBL E55BT – Draadloze over-ear koptelefoon is een koptelefoon die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ook heeft de koptelefoon beschikking over een accu die 20 uur mee kan gaan. Het design van de koptelefoon zorgt ervoor dat je hem een lange tijd kan dragen.

Dit komt door de grote zachte kussens welke de oren omsluiten. Een nadeel aan de koptelefoon is dat deze alleen via Micro-usb op te laden is en dus niet via andere manieren zoals sommige andere koptelefoons dat wel kunnen. Daarentegen kan de koptelefoon snel opladen waardoor deze binnen 2 uur volledig vol is.

SteelSeries Arctis 7 Headset 2019 Edition

De SteelSeries Arctis 7 Headset 2019 Edition is een wat duurdere koptelefoon welke speciaal gemaakt is voor gamers. Hij kan aangesloten worden op verschillende gameconsoles, maar ook gewoon op de PC. Door de multikanaal techniek die de koptelefoon gebruikt, kun je andere tegenstanders in de verte horen en is het geluid dus ook multidimensionaal. De koptelefoon is niet geschikt voor alle consoles zoals bijvoorbeeld de XBOX.

Er is wel een kabel meegeleverd welke gekoppeld kan worden aan deze consoles om de koptelefoon alsnog te gebruiken. Ook is de hoofdband vrij smal waardoor hij niet bij iedereen comfortabel op het hoofd zit.

PlayStation 4: Gold Edition – Draadloze Headset

De PlayStation 4: Gold Edition – Draadloze Headset beschikt over 7.1 virtual surround set waardoor je een multidimensionaal geluid in je oren krijgt. Je hoort andere tegenstanders van verre aankomen waardoor je een veel betere game-ervaring krijgt.

Toch is de PlayStation 4: Gold Edition – Draadloze Headset speciaal bedoelt voor de Playstation 4 waardoor deze niet werkt met andere apparaten. Hij is echt specifiek voor de playstation 4 waardoor hij ook niet beschikt over bluetooth, maar verbinding maakt via een speciale draadloze ontvanger welke in de Playstation 4 geplaatst wordt. Voor de Playstation 4 is het apparaat absoluut een fijne toevoeging.

Logitech G935 – Draadloze Gaming Headset

De Logitech G935 – Draadloze Gaming Headset is een echte gaming koptelefoon welke dus geschikt is om te gebruiken voor de PC of voor de Playstation 4. Dat houdt dus tegelijkertijd in dat de koptelefoon niet gebruikt kan worden voor andere apparaten.

Wanneer je de koptelefoon koopt om te gebruiken voor de Playstation 4 of voor de computer dan is hij daarentegen een fijne koptelefoon. De accu van de koptelefoon gaat ongeveer 6 tot 12 uur mee waardoor je hem niet vaak hoeft op te laden. Ook is de koptelefoon comfortabel voor een langere tijd achter elkaar. De koptelefoon beschikt ook over een microfoon.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 24 Average: 4.5]
Delen
 •  
 • 11
 •  
 • 72
 •  
 •  
 •  
 •  
  83
  Shares
 •  
  83
  Shares
 •  
 • 11
 •  
 • 72
 •  
 •  
 •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *