Doucheradio kopen in 2023 [vergelijking]

Zingen onder douche

Wie kent het niet: zingen onder de douche. Je badkamer is een superplek om heerlijk te galmen. Je kunt je mobiel in de buurt leggen of een radio neerzetten, maar water en elektrische apparaten zijn geen beste vrienden. Dat is dan ook de reden dat er speciale speakers en radio’s voor in de badkamer zijn ontwikkeld. Op een plek met zo veel water en stoom is het een vereiste dat de apparaten daartegen bestand zijn. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een doucheradio? We leggen het in dit artikel aan je uit.

 

Compacte doucheradio

Er zijn verschillende soorten doucheradio’s. Wat voor jou de beste doucheradio is, hangt af van je eisen. Als eerste is er de gewone, compacte doucheradio. Vaak zijn deze makkelijk te bedienen en kan je snel schakelen tussen verschillende zenders. Een aantal beschikken daarnaast over een bluetooth-functie, zodat je je eigen muziek kan afspelen vanaf je smartphone.

Sommige kan je ophangen met een zuignap of een handvat. Over het algemeen hebben ze geen uitgebreide technische functies. Vaak zit er wel een klok of timer op, zodat je makkelijk kunt zien of je douchetijd al voorbij is. Dit soort radio’s moet je regelmatig opladen of voorzien van nieuwe batterijen, al zit er veel verschil in accuduur. Er zijn zelfs radio’s die werken op waterkracht.

Douchekabine met doucheradio

Douchespeakers

Er zijn ook zogenoemde douchespeakers. De naam zegt het al, ze zijn alleen bedoeld om je eigen muziek mee te streamen via bluetooth. Ze zijn vaak te gebruiken inkomende oproepen te beantwoorden. Het nadeel is dat je geen mogelijkheid hebt om naar radiozenders te luisteren, al kan je dat wel via een radio-app op je smartphone doen.

 

Ingebouwde doucheradio

Een soort radio die ik hier noem, is de ingebouwde doucheradio. Je snapt, dit is een duurdere optie, maar wanneer je meer kwaliteit wilt, is het een goede keuze. Deze radio’s worden ingebouwd in de muur of in het plafond en zijn uit te breiden met extra luidsprekers.

 

Waterdichtheid

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een badkamerradio aanschaft. De radio moet allereerst goed waterdicht zijn. Nu is dat op zichzelf een logische gedachte en vrijwel alle beschrijvingen vertellen je dat het apparaat waterdicht is. Wat je niet overal duidelijk ziet, is hoe waterdicht hij is.

Er is nogal verschil of hij spatwaterdicht is, of dat je de radio wel even onder water kunt houden. Het loont de moeite om even verschillende sites te vergelijken op zoek naar informatie. Als je de doucheradio dichtbij wilt hebben, of zelfs aan je douchekop wilt hangen, zal hij goed waterdicht moeten zijn. Ben je er tevreden mee als de radio wat verder weg staat, is spatwaterdicht ook voldoende.

 

Overige criteria

Waarschijnlijk heb je wel een bepaalde prijs in gedachten voor je radio. Er zit tussen de verschillende soorten en merken nogal wat prijsverschil. De verschillen worden veroorzaakt door de functies die een apparaat heeft. Wil je bijvoorbeeld alleen naar radiozenders luisteren of moet je doucheradio ook Bluetooth-verbinding kunnen maken met je smartphone.

Bovendien zijn er verschillen in geluidskwaliteit. Lees daarom reviews van andere kopers van het product, die geven veel waardevolle informatie hierover. Verder: moet het apparaat kunnen staan of hangen, wil je batterijen of juist oplaadbaar middels een USB-kabel, moet er een timerfunctie op zitten, enzovoorts.
Oriënteer je goed en vergelijk via internet.

 

Lexon Tykho 3

De Lexon Tykho 3 is een simpele goudgele doucheradio die volledig waterdicht is en op een accu werkt. Zo hoef je radio niet aan te sluiten op een stopcontact. Alleen als je deze wilt opladen. Het product beschikt over een FM-radio, maar je kan deze doucheradio ook met Bluetooth verbinden met bijvoorbeeld een smartphone.

€50,99
Op voorraad
Bol.com

 

Soundmaster BCD480

De Soundmaster BCD480 is een robuuste douche- en keukenradio waar je naar FM-radio kunt luisteren of naar CD’s. De radio werkt op simpele batterijen en zo kan je het product overal neerzetten. Een minpunt is dat de radio niet te koppelen is met Bluetooth.

 

Medion P66096

De Medion P66096 is een kleine FM-radio, want deze radio bevestig je met de zuignap eenvoudig op de douchewand. De radio is niet alleen waterdicht, maar beschikt ook over een krachtige accu die tot wel 8 uur meegaat! Opladen gaat eenvoudig via USB. Je kunt ook eventueel je smartphone of tablet koppelen via Bluetooth.

 

Welke kies jij? Laat ons het weten!

Er is een ruime keuze aan doucheradio’s, voor elk wat wils. Lees de reviews, vergelijk de prijzen en beslis. Met muziek in je badkamer wordt jouw douchemoment een moment van ontspanning!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Score: 43 Gemiddelde: 4.5]
Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten