Bluetooth-speaker vs wifi-speaker: de verschillen

Speaker

Ben jij al een tijdje op zoek naar een goede speaker, maar heb je geen zin hier oneindig naar te moeten zoeken? De eerste en beste speaker bestellen, pakt meestal niet zo goed uit. Het is daarom belangrijk om te weten welke speakers er zijn en waarvoor deze worden gebruikt. Waarschijnlijk ben je tijdens je korte speurtocht op internet twee verschillende soorten speakers tegengekomen, namelijk: een bluetooth-speaker en een wifi-speaker.

Heel leuk twee verschillende soorten, maar hoe kom je erachter welke speaker voor jou geschikt is? Niet iedereen heeft hetzelfde wenslijstje. Ook heeft simpelweg niet iedereen voldoende tijd om hier überhaupt onderzoek naar te doen. De kosten voor de aanschaf van een speaker kunnen vrij hoog oplopen. Hoe zonde zou het zijn als je er naar een tijd achter komt dat jouw gloednieuwe aankoop toch niet aan jouw verwachtingen voldoet. Om je hierbij te helpen, gaan we de twee meest voorkomende speakers voor je vergelijken.

We omschrijven alle ins en outs rondom deze producten, van de batterijduur tot de signaalsterkte. Na het lezen van dit artikel kun jij benoemen wat het verschil is tussen een bluetooth-speaker en wifi-speaker en kun je een weloverwogen beslissing nemen! Kun jij niet wachten één van deze speakers in huis te halen? Lees dan snel verder en wie weet zorg jij met jouw speaker voor een onvergetelijke avond!

Bluetooth-speaker: de mobiele uitkomst!

De meest voorkomende speaker is toch wel de bluetooth-speaker. Door een bluetooth-speaker te koppelen aan jouw mobiele apparaat of laptop, kun je op een eenvoudige manier genieten van een betere geluidskwaliteit. In vergelijking met een mobielapparaat of laptop, is het geluid van een bluetooth-speaker van hogere kwaliteit. Een ander voordeel van een bluetooth-speaker is dat je geen wifi verbinding nodig heeft, waardoor deze gemakkelijk gebruikt kan worden op plaatsen waar je geen wifi verbinding tot je beschikking hebt.

Denk hierbij aan het strand of in het bos. Ben je van plan jouw bluetooth-speaker mee te nemen in de buurt van water? Houd er dan rekening mee dat jouw gekozen speaker waterresistent is. Zoals algemeen bekend is, zijn water en elektronische apparaten geen goede vrienden. Het gebruik van alleen een spatwaterdichte speaker is nou eenmaal niet voldoende, wanneer deze samen met jou in het water zou belanden. Een voordeel van een bluetooth-speaker is dat deze verbinding relatief weinig stroom verbruikt.

Dit kan een groot voordeel zijn wanneer je de muziek afspeelt met jouw mobiele apparaat en niet in het bezit bent van een stopcontact om deze op te laten. Een nadeel van de bluetooth-speaker zit hem in het bereik. Om gebruik te kunnen maken van een bluetooth verbinding dient je gekoppelde apparaat minimaal 10 meter in de buurt te blijven van de speaker.

Bluetooth speaker

Wifi-speaker: optimaal comfort!

Een wifi-speaker verbindt, net als een bluetooth-speaker, met een mobiel apparaat. Het verschil zit hem in de verbinding die gebruikt wordt. Een wifi-speaker gebruikt, zoals de naam al doet vermoeden, een wifi netwerk. Hiervoor verbindt het apparaat met hetzelfde thuisnetwerk als jouw mobiele apparaat. Bovenstaande functie zorgt er al meteen voor dat een wifi-speaker niet geschikt is om mee te nemen tijdens een boswandeling of een zonnige middag aan het zwembad.

In tegelstelling tot de bluetooth-speaker kun je een wifi-speaker verplaatsen door het gehele huis, zolang deze maar in verbinding staat met hetzelfde netwerk als jouw mobiele apparaat. In tegenstelling tot een bluetooth verbinding is het mogelijk, wanneer gebruik gemaakt wordt van een wifinetwerk, meerdere speakers te koppelen aan één verbinding. Door deze functie kan er een thuisbioscoop gecreëerd worden, doordat het geluid vanuit verschillende richtingen kan worden afgespeeld.

Wanneer je kijkt naar de batterijduur van deze speaker, zie je dat deze losstaand relatief kort meegaat ten opzichte van een bluetooth-speaker. Dit zit hem in het feit dat deze speaker met name binnenshuis gebruikt wordt, waar men een stopcontact binnen handbereik heeft. Ook ontbreekt vaak de waterdichte functie op een wifi-speaker. Deze speaker moet nou eenmaal in verbinding staan met het thuisnetwerk, waardoor je voor een stranddag toch echt op zoek moet gaan naar een ander apparaat.

 

Verschillen weergegeven in tabel

Onderstaand zullen we de meest belangrijke verschillen overzichtelijk weergeven.

Bluetooth-speakerWifi-speaker
StoringsgevoeligJaNee
GeluidskwaliteitGoedUitstekend
WaterresistentJaNee
StroomvoorzieningOplaadbare batterijStopcontact
AfstandMaximaal 10 meterAfhankelijk van het netwerkbereik (meer dan 10 meter).

Wifi speaker

Wat is het verschil?

Zoals je hebt kunnen lezen zit het grootste verschil in de manier van verbinden. Beide apparaten maken gebruik van een verschillende verbinding om contact te leggen met het mobiele apparaat, wat weer voor- en nadelen met zich meebrengt. Welk soort speaker voor jou geschikt is, hangt volledig af van jouw behoeftes. Online kun je een groot aantal verschillende speakers vergelijken.

Ook kun je tegenwoordig bij verschillende winkels de geluidskwaliteit testen. Verdiep je in de speaker van jouw voorkeur en wie weet heb jij binnenkort een speaker mee op pad, of staat deze in verbinding met jouw televisie! Veel plezier met de aanschaf van jouw wifi-speaker of bluetooth-speaker!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten