De beste USB Stick kopen? 5 modellen vergelijken

USB Stick

USB sticks: iedereen kent ze wel. USB sticks bestaan al enorm lang en zijn nog steeds onmisbaar voor mensen die veel met computers werken. De belangrijkste functie van een USB stick is het opslaan van belangrijke bestanden en het overzetten van deze bestanden. Het kopen van de juiste USB stick brengt veel voordelen met zich mee. Maar waarom zou je een USB stick kopen en waar moet je eigenlijk op letten als je een USB stick gaat kopen? Je leest het allemaal in dit artikel!

 

Wat kun je met een USB stick?

Het doel van een USB stick is het opslaan van data. Nu denk je wellicht: waarom heb ik dat dan nodig, mijn computer kan toch genoeg data opslaan? Een computer kan altijd onverwachts crashen. In de ergste gevallen wordt de harde schijf aangetast en verlies je belangrijke bestanden. Door regelmatig de belangrijkste bestanden van jouw computer op een USB stick te zetten, bescherm jij deze bestanden. Als jouw computer crasht heb je altijd nog een back-up op de USB stick staan. Koop je een USB stick, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Zekerheid over je bestanden
 • Snelle dataopslag
 • Eenvoudig data overzetten op andere computers

Een USB stick zorgt voor zekerheid over je bestanden. Als je een USB stick op de juiste manier gebruikt dan zijn jouw bestanden veilig en kun je er gemakkelijk bij als jouw computer onverwachts crasht. Als je een USB stick gebruikt, dan is het belangrijk dat je voordat je de USB stick uit de computer haalt zorgt dat alle bestanden goed zijn overgezet. Daarnaast moet je de USB stick verwijderen. Dit houdt in dat je de connectie tussen de computer en de USB stick opheft, voordat je de stick eruit haalt. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat ook de bestanden op USB stick verloren gaan.

Een USB stick is handig, omdat deze enorm snel is in het opslaan van data, wat tevens het hele doel van een USB stick is. De USB sticks van vroeger waren hier niet zo snel in, ook was de opslag ruimte niet optimaal. Tegenwoordig kun je USB sticks kopen met meer dan 100 GB aan opslagruimte. Daarnaast is de snelheid van een USB stick echt verbeterd. Een USB stick is onmisbaar voor iedereen die regelmatig met computers werkt.

Een ander voordeel aan een USB stick is dat je deze gemakkelijk kunt meenemen. Een USB stick is erg klein. Je kunt hem eenvoudig meenemen naar een andere werkplek. Dit maakt het gebruik van een USB stick zeer gebruiksvriendelijk en maakt het een ideale manier om data op te slaan en over te zetten op andere computers.

 

Waar moet je op letten als je een USB stick gaat kopen?

Een USB stick kopen is niet zomaar iets. Het is belangrijk dat je op een aantal punten let als jij een USB stick gaat kopen. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je een USB stick koopt van mindere kwaliteit, of dat je de stick misschien niet kunt gebruiken zoals jij dat voor ogen had. De belangrijkste punten om op te letten als jij een USB stick gaat kopen zijn de volgende, welke daarna worden toegelicht:

 • Opslagruimte
 • Snelheid
 • Stevigheid
 • Design
 • Prijs

De opslagruimte van een USB stick is een van de belangrijkste dingen om op te letten. Om de juiste USB stick te kopen moet je eerst weten wat je doel van het kopen van de stick is en hoeveel ruimte jij denkt nodig te hebben op die USB stick. Je kunt beter een stick met te veel ruimte dan te weinig ruimte kopen, anders heb je de kans dat je een extra stick moet kopen omdat de opslagruimte te klein is.

Snelheid is belangrijk, want dit bepaalt hoe snel de USB stick gegevens en bestanden over kan zetten en kan openen. Het is erg irritant als je lang moet wachten tijdens het overzetten van bestanden. Kies dus voor een USB stick met genoeg snelheid. Een snelle USB stick is een USB stick met minimaal een USB 3.0 interface. Deze heeft over het algemeen een schrijfsnelheid van 10-20 MB/s en een leessnelheid van 40-50 MB/s.

Stevigheid is ook belangrijk als je op zoek gaat naar een goede USB stick. De stevigheid bepaalt hoe lang de stick mee gaat. Sommige sticks zijn snel en hebben veel opslagruimte, maar ze zijn wel kwetsbaar en gaan snel kapot. Hierdoor kun je alsnog jouw bestanden kwijt zijn. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Design is voor sommige mensen wat minder belangrijk, maar toch zijn er altijd mensen die hier meer waarde aan hechten dan aan andere punten. USB sticks zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Als jij hier veel waarde aan hecht, maakt dat de keuze voor de juiste USB stick wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

De prijs is wel weer belangrijker om op te letten. Sommige USB sticks zijn veel te duur in vergelijking met wat je ervoor krijgt. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat snellere USB sticks met meer opslagruimte duurder zijn, maar door goed op de prijzen en de kwaliteit van bepaalde sticks te letten kun je voorkomen dat je te veel betaalt voor een USB stick.

 

De top 5 beste USB sticks

Het kiezen van de juiste USB stick hangt dus af van een aantal factoren. Omdat veel mensen het lastig vinden om een goede USB stick te kopen hebben wij een top 5 samengesteld. Deze top 5 is gebaseerd op de volgende punten:

 • De prijs-kwaliteit verhouding
 • De opslagruimte
 • De snelheid
 • De stevigheid
 • De reviews
 • Extra opties

Door met deze punten rekening te houden hebben wij een top 5 van de beste USB sticks van dit moment kunnen samenstellen. Vervolgens kun jij zelf kijken aan de hand van jouw budget, eisen en voorkeuren welke USB stick het beste bij jou past.

 

1. De SanDisk Ultra Fit USB 3.1 Stick, snel en compact

SanDisk is een van de bekendste merken op het gebied van USB sticks. Deze USB stick van SanDisk heeft veel goede reviews, echter is de opslagruimte wel wat aan de kleine kant. Deze USB stick heeft een USB 3.1 interface, wat deze stick lekker snel maakt. De leessnelheid van deze stick ligt rond de 130 MB/s.

VoordelenNadelen
Zeer snelHeel klein
Goede reviews16 GB opslagruimte
Goedkoop

Deze USB stick van SanDisk haalt zijn kracht dus uit de snelle leessnelheid, maar ook de snelle schrijfsnelheid. Het nadeel is dat de stick enorm klein is. Je kunt hem hierdoor snel kwijt raken. Daarnaast is de stick wel goedkoop en kun je deze stick voor €6,99 kopen. Vind jij het formaat en de opslagruimte geen probleem en wil je een zeer snelle stick voor een mooie prijs? Kies dan voor deze stick.

2. De SanDisk Ultra USB3.0 Stick, veilig en goedkoop

Deze stick van SanDisk is erg vaak verkocht en heeft meer opslagruimte dan de vorige stick van SanDisk. Deze stick levert daar wel wat voor in op het gebied van schrijf- en leessnelheid, maar dat verschil is niet heel groot.

VoordelenNadelen
Redelijk snelBij grote bestanden niet heel snel
Goede prijs-kwaliteit verhouding
Praktisch formaat
Extra veilig

Deze USB stick heeft 32 GB opslagruimte, dit maakt deze stick al beter geschikt voor meerdere doeleinden. De prijs-kwaliteit verhouding is bovendien uitstekend. Ook is deze stick extra veilig doordat je het kwetsbare gedeelte van de stick doormiddel van een schuifje in de stick kunt schuiven. Het enige nadeel is dat bij het overzetten van grote bestanden deze stick zijn snelheid wat verliest.

3. De SanDisk Ultra Flair, extra beveiliging en een uniek design

Deze USB stick van SanDisk is te koop met verschillende opslagruimtes. Je kunt kiezen tussen 32 GB, 64 GB, 128 GB en zelfs 256 GB. Dit is behoorlijk veel. Hierdoor kun jij zelf kiezen welke opslagruimte het beste bij jou past. Deze stick is enorm vaak verkocht en heeft vrijwel uitsluitend positieve reviews.

VoordelenNadelen
Wachtwoord beveiliging optieKwetsbaar
Goede prijs-kwaliteit verhouding
Zeer veel opslagruimte
Uniek design

De Ultra Flair stick heeft een mooi design, veel opslagruimte en heeft ook nog eens een extra optie waarmee je de stick eenvoudig kunt beveiligen met een wachtwoord. Het enige nadeel is dat de stick kwetsbaar is. Is dit voor jou geen probleem en wil jij veel opslagruimte, maar er niet te veel voor betalen? Kies dan voor deze USB stick van San Disk.

4. De Allteq USB Stick, zeer veel opslagruimte en een extra aansluiting

Allteq is misschien wat onbekender op het gebied van USB Sticks, maar de opslagruimte die zij aanbieden is zeer groot. Je kunt deze stick ook kopen in verschillende uitvoeringen op het gebied van opslagruimte. Ze bieden zelfs een stick aan met 512 GB aan opslagruimte, dat is enorm veel.

VoordelenNadelen
Zeer veel opslagruimteIets langzamer dan de andere opties
Extra aansluiting
Veel kleuren mogelijk
Extra sluiting

Deze stick beschikt over twee aansluitingen, een USB A en USB C aansluiting. Hierdoor kun je hem op veel manieren gebruiken. Ook zijn er veel verschillende kleuren mogelijk. Vind jij opslagruimte en veel kleuren belangrijk en heb jij ook die extra aansluiting nodig? Kies dan voor deze stick.

5. De Kingston DataTraveler Generation 4 Stick, goedkoop en een goede reputatie

Kingston is ook een zeer bekend merk op het gebied van USB sticks. Deze stick is betrouwbaar en goedkoop. Helaas is deze niet verkrijgbaar met veel opslagruimte. Daarnaast is deze USB stick wel zeer snel en is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren.

VoordelenNadelen
SnelWeinig opslagruimte
Goedkoop
Veel kleuren mogelijk
Goede reviews

Deze stick is goedkoop en snel en scoort zeer goed op het gebied van prijs-kwaliteit. De stick is te koop in verschillende uitvoeringen en is ook zeer betrouwbaar. Vind jij dit belangrijk en wil je niet te veel betalen voor een stick? Kies dan voor deze stick van Kingston!

Conclusie

Er is niet per se één beste USB stick aan te wijzen. Iedereen heeft weer andere eisen aan een USB stick. Zo vinden sommige mensen opslagruimte belangrijker, terwijl anderen meer op snelheid letten. In dit artikel heb je precies kunnen lezen hoe je de beste USB stick kunt kopen die past bij jouw eisen. Daarnaast hebben wij je verschillende USB sticks laten zien die op dit moment het beste zijn. Heb jij al een USB stick die in deze top 5 staat, of heb je nog tips voor onze lezers die een USB stick willen kopen? Laat dan onder deze tekst even een reactie achter, wij zijn namelijk erg benieuwd!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten