De beste laptops tot 500 euro


Laptopscherm beste laptops

Een nieuwe laptop aanschaffen kan een dure uitgave zijn. Lang niet iedereen kan of wil veel geld uitgeven aan een nieuwe machine en dat is ook niet nodig! Veel fabrikanten produceren laptops die in de aanschafprijs aantrekkelijk zijn hoewel, deze machines vaak minimale specificaties hebben. Het is dus ook afhankelijk van waar je de laptop voor wilt gebruiken om te bepalen of een goedkopere laptop wel voor jou geschikt is. In dit artikel geven we tips zodat je kan bepalen of een goedkope laptop kopen voor jou geschikt is en we leggen uit welke laptops tot € 500,- de beste koop zijn.

 

Is een goedkope laptop voor mij geschikt?

 Een logische vraag is natuurlijk of een goedkope laptop wel voor jou geschikt is. Als je een scholier of een student bent, die zijn laptop alleen gebruikt voor het surfen over het Internet en tekstverwerken, dan kan een goedkopere laptop een goede keuze zijn. Maar als je een grafische designer of webdesigner bent, die met zwaardere applicaties werkt, kan een goedkope laptop juist een probleem vormen. Ook gamers eisen net iets meer van de machine om lekker te kunnen gamen, maar voor deze doelgroep geldt dat een goedkope laptop geschikt kan zijn als je niet al te zware games speelt.

Wil je de laptop alleen gebruiken voor e-mail, surfen op het Internet en tekstverwerken? Lees dan verder. Ben je op zoek naar een krachtige machine voor foto- en videobewerking of een gaming laptop? Raadpleeg dan onze artikelen over de beste laptops voor foto- en videobewerking en de beste gaming laptops.

 

Verschillende soorten laptops

Er zijn inmiddels verschillende soorten laptops in de markt verkrijgbaar. Natuurlijk is daar nog altijd de standaard laptop met een Windows besturingsysteem, maar je kan tegenwoordig ook kiezen voor bijvoorbeeld een Chromebook. Naast een standaard machine of een Chromebook zou je eventueel ook kunnen kiezen voor een tablet. Waar je een toetsenbord aan kan koppelen. Zodat je ook via een tablet kan werken en/of studeren. Steeds meer fabrikanten produceren handige accessoires voor tablets zodat je het product kan omtoveren in een werksysteem, maar het grote nadeel van een tablet is dat veel applicaties, die je op een Windows-machine draait niet op een tablet gedraaid kunnen worden. Tenzij je kiest voor een Microsoft Surface tablet. Echter zijn deze tablets niet onder de € 500,- verkrijgbaar.

 

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook draait op het besturingssysteem Chrome OS van Google en het is een machine waar je grotendeels op het Internet werkt. Met andere woorden, met een Chromebook draai je belangrijke applicaties en verwerk je tekstbestanden via de webbrowser terwijl je jouw bestanden in een cloud-omgeving opslaat. Omdat een Chromebook niet veel rekenkracht nodig heeft zijn deze laptops in de regel goedkoper van € 500,-. Wil je meer weten over de Chromebook? Raadpleeg dan ons artikel over de beste Chromebooks.

 

Welke specificaties bevat een machine tot € 500,-

Een duurdere laptop kan simpelweg meer. In de machine zitten vaak betere specificaties, die bijvoorbeeld aansluiten bij je werkzaamheden als webdesigner of fotograaf. Ook de grootte van de opslagcapaciteit kan een factor zijn die de verkoopprijs van een laptop bepaald. Evenals de grootte van het beeldscherm, de aanwezigheid van een touchscreen en hoeveel werkgeheugen de laptop bevat. Maar dat wil niet zeggen dat goedkopere laptops gelijk een stuk slechter zijn. Zoals eerder beschreven is het afhankelijk van de werkzaamheden, die je op de laptop wilt verrichten. Daarom hebben wij een handige checklist gemaakt om jou te helpen de juiste keuze te maken.

 

Welke processors zitten er in budget laptops?

De processor is een belangrijk en misschien wel het belangrijkste component in een laptop. Wij noemen de processor ook wel het hart van de computer. Zonder een processor doet een laptop immers niets. Een krachtige processor met voldoende rekenkracht is nu eenmaal duurder. De meeste processors die verkocht worden zijn Intel Core i3, Intel Core i5 en Intel Core i7. Krachtige processors met voldoende rekenkracht voor meer taken dan alleen Internetten en tekstverwerken. In budget laptops vind je vaak de Intel Celeron processor.

Een budgetlijn van de fabrikant die een stuk goedkoper en simpeler is. Voldoende voor de basistaken, maar niet geschikt voor zwaarder werk, zoals photoshoppen en zwaardere spreadsheets bewerken. Wanneer je geen zwaardere processor nodig hebt, is een budget laptop voor jou geschikt. Wil je zwaardere applicaties draaien, zoals Adobe Photoshop? Dan kan je beter voor een uitgebreidere machine kiezen.

Vrouw gebruikt laptop voor een meeting

Hebben goedkope laptops voldoende werkgeheugen aan boord?

Naast een processor is het werkgeheugen ook van belang. Het interne werkgeheugen zorgt er namelijk voor dat meerdere taken naast elkaar op de laptop uitgevoerd kunnen worden. Hoe meer geheugen des te vloeiender de machine draait. De meeste laptops hebben 4GB tot 8GB werkgeheugen aan boord en dat is bij budget laptops niet anders. Maar het advies is om niet de vergissing te maken dat meer werkgeheugen in een budget laptop er ook voor zorgt dat de machine meer kan. De combinatie van de processor en het werkgeheugen zorgt er uiteindelijk voor hoeveel taken een machine tegelijk kan uitvoeren. En met bijvoorbeeld een AMD A9 of een Intel Celeron processor kan je maximaal twee tot drie lichte taken tegelijk uitvoeren zonder dat de machine trager wordt of zelfs vastloopt.

 

Heb ik wel voldoende opslagcapaciteit op een budget laptop?

Ook laptops tot € 500,- hebben de snellere SSD-schijf* aan boord. Maar hoe meer capaciteit een SSD-schijf heeft des te duurder de machine wordt. Wanneer je op zoek bent naar een machine met 512GB of 1TB opslagcapaciteit voor onder de € 500,-, kan je jouw zoektocht direct staken. Die zijn er simpelweg niet. De meeste budget laptops hebben een SSD-schijf van 128GB of 512GB aan boord. Als je dus meer lokale opslagcapaciteit nodig hebt of niet in de cloud wilt werken, is een budget laptop niets voor jou.

  • SSD staat voor Solid State Disk en is de tegenhanger van de HDD. In tegenstelling tot de klassieke harde schijf is een SSD-schijf een flashgeheugen, die stiller en duurzamer is dan de HDD. De nieuwste modellen worden standaard uitgerust met een SSD-schijf.

Zoek je meer dan 256GB opslagcapaciteit? Dan is een budget laptop helaas geen geschikt keuze. Tenzij je bereid bent om bijvoorbeeld een externe harde schijf ernaast aan te schaffen.

 

Is de beeldkwaliteit van een goedkopere laptop slechter?

De beeldkwaliteit van een budget laptop is per definitie niet slechter dan een duurdere machine. Afhankelijk van welk paneel er is gebruikt voor de fabrikant. Natuurlijk zijn er budget laptops die enkel HD-kwaliteit aanbieden, maar er zijn ook goedkopere machines, die een Full HD beeldscherm hebben. Dus op dat vlak hoef je niet in te leveren als je niet meer dan € 500,- wilt spenderen. Echter zijn 4K schermen een stuk duurder en zijn er dus geen budget laptops met een 4K scherm of een touchscreen.

 

Is refurbished niets voor mij?

Naast een aanbod van goedkopere laptops bieden webshops ook refurbished machines aan, die een stuk goedkoper zijn dan een nieuw exemplaar van hetzelfde model. Zo heb je dus de kans om een duurdere machine een stuk goedkoper aan te schaffen, maar houdt wel in gedachten dat een refurbished apparaat wel eerder in gebruik is geweest. Nu is het wel zo dat een refurbished machine helemaal als nieuw wordt gemaakt. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je een zichtbaar tweedehands product aantreft in de doos. Echter zijn de garantievoorwaarden vaak wel aangepast ten opzichte van een nieuwe machine. Je krijgt vaak minder lang garantie en dat neemt toch risico met zich mee. Het advies is dan ook om er eens goed over na te denken of refurbished wel iets voor jou is.

 

De beste budget laptops een rij

Je hebt nu een goed beeld bij welke voor- en nadelen een budget laptop heeft en waar je op kan letten bij de aanschaf van een goedkopere laptop. Maar om je nog beter op weg te helpen hebben wij de beste laptops tot € 500,- voor je op een rijtje gezet.

 

Medion laptop E11201

De Medion laptop E11201 is een simpele Windows laptop met een 11,6 inch HD scherm en een Intel Celeron processor. Het is dus een klein formaat laptop met dan ook een kleiner scherm. In plaats van een SSD-schijf werkt het systeem op een flashgeheugen met een opslagcapaciteit van 64GB terwijl er 4GB intern werkgeheugen aan boord is. Met dit systeem kan je simpelweg weinig, maar dat bedoelen we niet negatief. Want wil je een beetje Internetten en je e-mail checken? Dan is dit een geweldige keuze. Zeker gezien de aantrekkelijke aanschafprijs.

Checklist Medion laptop E11201
Surfen op InternetE-mail checken en versturenGrote bestanden opslaanMeerdere taken uitvoerenFilm en series kijken
GeschiktGeschiktOngeschiktOngeschiktOngeschikt
€199,00
in stock
Bol.com

 

HP 15-dw1710nd

De HP 15-dw1710nd zit nog net onder de grens van € 500,- in de aanschafprijs, maar het is wel een zeer complete laptop. Met een 15,6 inch Full HD scherm kan je met een haarscherpe beeldkwaliteit Internetten of zelfs een film of een serie kijken. En de laptop heeft een krachtige Intel Core i3 processor, 8GB intern werkgeheugen en een SSD-schijf met opslagcapaciteit van 256GB aan boord. Dat is dus wel erg veel machine voor een relatief laag bedrag. Eigenlijk is deze laptop voor alle taken geschikt. Met uitzondering van photoshop, videobewerking en gaming.

Checktlist HP 15-dw1710nd
Surfen op InternetE-mail checken en versturenGrote bestanden opslaanMeerdere taken uitvoerenFilm en series kijken
GeschiktGeschiktGeschiktGeschiktGeschikt

 

 

Asus X515JA-BQ838T

Wanneer je aan je scriptie wilt werken of je huiswerk wilt maken, is de Asus X515JA-BQ838T een mooie laptop voor je dagelijkse taken. Terwijl de machine ook geschikt is voor surfen op het Internet en het kijken van films en series. De laptop heeft een Intel Core i3 processor, 8GB werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 256GB aan boord. Ook de ASUS X515JA-BQ838T zit evenals de HP 15-dw1710nd op de € 500,- grens, maar gezien de specificaties en de mogelijkheden, is deze machine het dubbel en dwars waard!

Checklist Asus X515JA-BQ838T
Surfen op InternetE-mail checken en versturenGrote bestanden opslaanMeerdere taken uitvoerenFilms en series kijken
GeschiktGeschiktGeschiktGeschiktGeschikt

 

Acer Aspire 3 A315-34-C51B

Een goedkope laptop met een Full HD scherm aanschaffen? Dan kom je al snel uit bij de Acer Aspire 3 A315-34-C51B. Zeer aantrekkelijk in de aanschafprijs en de juiste specificaties voor dagelijks gebruik. Zoals tekstverwerken, surfen op het Internet en e-mailen. De laptop heeft een Intel Celeron processor aan boord. Ondersteunt door 4GB intern werkgeheugen en een 128GB SSD-schijf. Het beeldscherm heeft een beelddiagonaal van 15,6 inch. Dus het is ook een mooi formaat om op te werken.

Checklist Acer Aspire 3 A315-34-C51B
Surfen op InternetE-mail checken en versturenGrote bestanden opslaanMeerdere taken uitvoerenFilms en series kijken
GeschiktGeschiktOngeschiktOngeschiktGeschikt

 

Asus M705BA-BX067T

Goedkopere laptops hebben in de regel een 11,6 inch tot 15,6inch beeldscherm, maar fabrikant Asus heeft een gat in de markt gevonden. Zij hebben een laptop met een 17 inch HD scherm geproduceerd voor een aanschafprijs van onder de € 500,-! Echter compenseren zij de productiekosten door de laptop uit te rusten met een iets minder krachtige AMD A9 processor. Daarentegen beschikt de laptop wel over 8GB intern werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 256GB. Een mooi systeem dus voor thuisgebruik hoewel, je met deze laptop niet veel meer kan dan surfen op het Internet, e-mailen en tekstverwerken.

Checklist Asus M705BA-BX067T
Surfen op het InternetE-mail checken en versturenGrote bestanden opslaanMeerdere taken uitvoerenFilms en series kijken
GeschiktGeschiktGeschiktOngeschiktOngeschikt

 

Geef niet meer dan € 500,- uit aan een laptop

Heb je een strak budget of wil je simpelweg niet meer dan € 500,- uitgeven aan een laptop? Er zijn genoeg mogelijkheden om een goedkopere laptop aan te schaffen. Je hebt nu een goed idee van welke mogelijkheden er zijn, waar je op kan letten bij de aanschaf van een budget laptop en welke laptops tot € 500,- de beste koop zijn. Heb je vragen over budget laptops of wil je jouw ervaringen met een onlangs aangeschafte laptop delen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 1 Average: 4]
Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *