Top 5 beste kindertablets 2021 (vergelijking)


Tablet computers, kortweg tablets, zijn niet meer weg te denken uit onze moderne technologie. Niet alleen voor volwassenen is deze draagbare computer een uitkomst, maar ook onze kinderen groeien hiermee op. Voor hen is het een leuke manier om kennis te maken met de snelgroeiende digitale wereld.
Maar Internet is niet altijd veilig. Daarom zijn er behalve de tablets voor volwassenen ook speciale tablets voor kinderen.

Op deze tablets zijn leerzame spelletjes geïnstalleerd, geschikt voor (kleine) kinderen.

Het is voor kinderen niet mogelijk om overal op Internet rond te struinen en dan schadelijke beelden voorbij te zien komen en ouders kunnen op de speciale kindertablets controleren wat hun kinderen doen. Ook kun je een tijdslimiet instellen, zodat je kind niet te lang achter een scherm zit.
Een kindertablet is een veilige manier om Internet te ontdekken!

Baby speelt met tablet

Welke soorten kindertablets zijn er?

De markt voor kindertablets is booming. Voor elke leeftijdscategorie is wel wat te krijgen:

Baby’s en peuters

Er zijn ook tablets speciaal voor baby’s en peuters. Deze tablets hebben een kleurrijke, maar eenvoudige vormgeving en simpele spelletjes en liedjes die speciaal zijn aangepast op de leeftijdsgroep.

Kleuters en schoolkinderen

Voor kleuters en schoolkinderen zijn de gewone kindertablets heel geschikt. Bij sommige tablets passen de spelletjes en activiteiten zich automatisch aan de leeftijd van je kind. Bij dit type kindertablet kun je zelf dus een tijdslimiet instellen; je bepaalt zelf dus hoe lang je kind op de tablet zit.

Familie

Dit soort tablets is in een handomdraai geschikt te maken voor het hele gezin. Overdag kunnen de kinderen er veilig mee spelen en ‘s avonds is hij zo geschikt voor de ouders om er mee te werken. Dit soort tablets is wel wat duurder, maar wel duurzamer.

Tablet video kijkende kinderen

Waar moet je op letten bij aanschaf?

• Het is verstandig om te letten op het besturingssysteem: hoe ouder, hoe slechter de tablet het zal doen.
• Ook is een blue light filter aan te raden, omdat dat beter is voor je ogen.
• Natuurlijk wil je ook niet dat je batterij direct leegloopt, dus let op de batterijduur.
• Let ook op de ouderlijke mogelijkheden, om de veiligheid van je kind te waarborgen.

Kinderspellen op tablet

Overige tips

De volgende tips lijken een open deur, maar zijn zeker wel belangrijk:
• Laat je kind niet te lang en te vaak naar een beeldscherm; dat kan leiden tot bijziendheid.
• Ondanks dat het een kindertablet betreft: blijf meekijken met je kind. Om te voorkomen dat je kind dingen te zien krijgt die niet voor hem/haar geschikt zijn.

Er zijn tablets in diverse soorten te krijgen. Er zijn er zoveel, dat er hieronder een kleine selectie genoemd staat:

Kurio tab lite

Het besturingssysteem van deze tablet is wederom Android, versie 6.0. Qua prijs is de Kurio te vergelijken met de Alcatel: zo’n 80 euro. Ook de Kurio Tab Lite is geschikt voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Het geheugen van 8 GB is uit te breiden naar 32 GB. De schermafmeting is 7 inch. Het gewicht is zo’n 600 gram. De apps groeien mee met je kind, dus je hoeft het maar één keer in te stellen. Je kan ook vantevoren instellen waar je kind niet naar mag kijken en hoe lang het op de tablet mag. Er zit een speciale kinderbrowser op. De tablet is uitgerust met een camera.
Het beschermhoesje (in roze of blauw) worden standaard meegeleverd. De tablet is stof-en spatwaterdicht. Er zit een blue light filter ingebouwd. De prijs ligt rond de 80 euro.

Kurio tab connect studio 100

Deze versie van de Kurio kindertablets werkt op Android 8.1. en heeft een groter geheugen dan de versie 6.0. De tablet is geschikt voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Het geheugen is zo’n 16 GB, uit te breiden naar 128 GB. De schermafmeting is ook hier 7 inch. Het gewicht van de tablet is net als de Kurio Tab Lite ongeveer 600 gram. De apps groeien ook hier mee met je kind, dus je hoeft het maar één keer in te stellen. De apps en spelletjes zijn van het bekende Studio 100 uit België. Je kan ook va tevoren instellen waar je kind niet naar mag kijken en hoe lang het op de tablet mag. Er zit een speciale kinderbrowser op. De tablet is uitgerust met een camera. Met een speciale app kun je je kind via je smartphone in de gaten houden. De tablet is voorzien van een roze of blauw beschermhoesje en er zit een blue light filter ingebouwd.
Deze versie is wat duurder: ongeveer 120 euro, maar dat is het geld dubbel en dwars waard door de extra mogelijkheden ten opzichte van de Kurio Tab Lite!

Vtech baby activiteiten tablet

Deze leerzame tablet is voor de allerkleinsten tot 3 jaar! Er zitten 25 interactieve app-toetsen op, waardoor je kindje kennis maakt met kleuren, vormen, dieren etc. Je kleintje kan luisteren naar muziek en korte verhaaltjes.
De tablet is alleen verkrijgbaar in de kleur roze. Het geluid is regelbaar en de tablet schakelt automatisch uit. De tablet is van een stevig en duurzaam design en daardoor baby proof. Het apparaat werkt op 3 batterijen, die zijn meegeleverd.
Er is ook een babytablet van de bekende figuurtjes Woezel en Pip. Deze is speciaal voor baby’s. Met 9 interactieve toetsen maakt je baby kennis met de wereld om zich heen.

Waiky power tab

Dit merk draait op Android 7.1. Deze tablet is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Het geheugen is 8 GB, maar uit te breiden tot 32 GB. De schermafmeting is 7 inch. Het gewicht van de tablet is niet duidelijk. Er zitten zo’n 30 spelletjes op; van behendigheid tot sport. Maar ook diverse leer apps. Vanuit de Google Play store kun je diverse apps nog toevoegen of verwijderen. Er zit een ouderlijk toezicht op en een webbrowser, speciaal voor kinderen om te surfen op internet. Verder is de tablet uitgerust met een camera. De tablet is meertalig, dus ook te gebruiken als je niet Nederlands bent. Er zit een roze- of blauwe beschermhoes bijgeleverd. Er is ook geen ingebouwde blue light filter. De prijs is scherp: 44 euro.

Alcatel 1t7

Deze tablet draait ook op Android, maar dan 8.1. Ook deze tablet is geschikt voor de leeftijd 3 t/m 12. Het geheugen is 8 GB, maar zeker uit te breiden. De schermafmeting is 7 inch. Er zitten diverse spelletjes op voor diverse leeftijden. Ook zit er ouderlijk toezicht op. De tablet is spatwater-en stofdicht door het blauwe of roze beschermhoesje, dat standaard wordt meegeleverd. Er zit een blue light filter ingebouwd in deze tablet. De tablet is ook uitgerust met een camera. De prijs ligt rond de 80 euro.

OEM Kindertablet 2020

Deze tablet draait op het nieuwe Android 9.0. Hij heeft een opslag van 16 GB en is uitbreidbaar tot 32 GB door middel van een sd-kaart. Deze tablet is geschikt voor de leeftijd 3 t/m 13. De tablet is verkrijgbaar in de kleur rood en zwart. Ook heeft de tablet een camera. De tablet heeft een uniek design en is ready to play uit de doos met spelletjes die vooraf geïnstalleerd zijn. De spelletjes zijn voornamelijk spelletjes die de taal en vocabulaire, muzikaal inzicht, socialiteit, en wiskundig inzicht van uw kind verbeteren.

Maoo Premium Kindertablet

Deze tablet van Maoo is een tablet die ook speciaal gemaakt is voor kinderen. De tablet draait op Android 8.1 en heeft 32 GB opslag wat genoeg is voor de meeste kinderen. Ook is de tablet uitgerust met een snelle processor en 2 GB Ram wat er voor zorgt dat de tablet snel in gebruik is. De tablet wordt geleverd met een sterk beschermend hoesje, en is ook leverbaar in 2 kleuren (blauw, roze). De tablet heeft een simpel maar wel effectief Parent Control System wat er voor zorgt dat u de controle houd over de tablet en kan bepalen wat uw kind wel en niet mag doen.

Meer kindertablets

Omdat deze dagen veel kindertablets zijn uitverkocht, tonen we hieronder nog een lijst met meer modellen.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 78 Average: 4.3]
Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gerelateerde Artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *