Asus Vivobook 13 Review

Vivobook 13 Slate kopen

Laptops worden steeds mooier, dunner, gebruiksvriendelijker en kwalitatief beter. Dat is ook niet zo vreemd gezien het feit we steeds meer met de laptops willen doen. Fabrikanten faciliteren dan ook graag in de wensen van de klant en zij brengen innovatieve producten op de markt die weer een zee aan verbeteringen ten opzichte van de oudere modellen met zich meebrengen. Fabrikant Asus is hier geen uitzondering in en zij komen zeer snel met de vernieuwde Asus Vivobook 13 op de markt. Een 2-in-1 laptop met een afneembaar OLED-scherm!

 

Veel meer dan een tikmachine

Laptops zijn al jaren veel meer dan een digitale typemachine. Waar je jouw brieven op typt of een e-mail mee verstuurd. Met de ontwikkelingen van het Internet zijn laptops door de jaren heen uitgegroeid tot haast onmisbare apparaten binnen ieder huishouden. We zoeken webpagina’s op, we plaatsen online bestellingen bij webshops en we koppelen de laptop met een Bluetooth speaker om muziek te kunnen luisteren. En dat is dan nog lang niet alles wat je met een laptop wil en kan doen! Misschien wil je ook wel jouw favoriete films en series op Netflix kijken en speel je graag videogames!

 

Let me entertain you!

Dat een laptop ook een geschikt product is om films en series mee te kijken staat al jaren buiten kijf, maar onze eisen en wensen aan waar de beeld- en geluidkwaliteit aan moet voldoen worden wel steeds groter. Terwijl we ook niet meer van plan zijn om een zware laptop mee te zeulen als we onderweg zijn of op bezoek gaan bij vrienden en familie.

Compact, licht in gewicht en de beste kwaliteit zijn dan ook de harde eisen waar een laptop tegenwoordig aan moet voldoen. Gelukkig weet Asus als geen ander hoe zij een product kunnen bouwen dat hier ook aan voldoet. Met als resultaat de Asus Vivobook 13 Slate OLED.

 

Afneembaar OLED-scherm

Een laptop met een OLED-scherm is niet meer zo bijzonder, want steeds meer laptops bevatten het beste LED-scherm dat op dit moment verkrijgbaar is. OLED bevat in vergelijking met LED meer pixels en meer LED’s. Die ook nog eens afzonderlijk worden aangestuurd en dat zorgt voor een scherper beeld, helderdere kleuren en een dieper zwartniveau. Vooral de filmliefhebbers en gamers hebben veel baat bij een OLED-scherm. De Asus Vivobook 13 Slate bevat tevens een hoogwaardig kwalitatief OLED-scherm, maar het is de eerste en tot zover de enige laptop die een afneembaar OLED-scherm heeft!

 

2-in-1 laptop

De Asus Vivobook 13 Slate OLED is dan ook een 2-in-1 laptop en dat houdt in dat je het product zowel als volwaardige laptop en als tablet kunt gebruiken. Nu wil Asus niet schermen met het woord “tablet” en is het nieuwe product dus bestempeld als jouw laptop en jouw OLED-TV. Een mooie omschrijving van een product waar je zowel mee kunt werken als televisie op kunt kijken. Als je het hebt over synergie tussen de werelden van productiviteit en entertainment, dan heeft Asus met de Vivobook 13 Slate OLED goud in handen. Want met dit product vloeien deze werelden naadloos in elkaar over.

Het toetsenbord is afneembaar en wat je overhoudt is een OLED-scherm in een 13,3 inch beeldformaat dat een Dolby Vision PANTONE touchscreen bevat. De bijgeleverde cover dient tevens als standaard waarmee je het scherm in een kijkhoek van 170 graden kunt neerzetten. Of je nu in de bus, trein of tram of gewoon lekker thuis op de bank zit, het persoonlijk entertainmentsysteem met de ondersteuning van Dolby Atmos geluid komt overal tot zijn recht!

 

Prestaties & aansluitingen van de Asus Vivobook 13

Over de prestaties valt nog weinig te melden, omdat de SKU’s nog niet bekend zijn gemaakt. Toch kunnen wij melden dat de Vivobook 13 Slate OLED wordt uitgerust met een Intel Quad-Core 3,3GHz CPU en 32GB intern geheugen heeft. Hoogstwaarschijnlijk komen er meerdere SKU’s op de markt met een keuze in een SSD-schijf met een 128GB of 256GB opslagcapaciteit. Daarnaast wordt Wi-Fi 6 (802.11 ax) en Bluetooth 5.1 ondersteunt.

Daarnaast bevat de laptop 2 USB-C (Thunderbolt) aansluitingen, een microSD-card reader en een 3,5mm koptelefoonaansluiting. Het gewicht zal rond de 800 gram zijn en dat maakt deze 13,3” laptop een zeer compact model. We vullen dit artikel aan zodra er meer specificaties bekend zijn.

Laptop typen

Waarvoor is de Vivobook 13 geschikt?

Dat de Asus Vivobook 13 Slate OLED een mooi en innovatief product is staat buiten kijf, maar waarvoor is het nieuwste model van Asus geschikt?

 

Werk

Het mag niet als een verrassing komen dat de Asus Vivobook 13 Slate OLED geschikt is voor alle dagelijkse werkzaamheden. Of je nu accountmanager, administratief medewerker of callcenter agent bent. Vergaderen gaat prima en met een 5 Megapixel camera aan de voorzijde en Noise Cancelling technologie in de ingebouwde microfoons, heb je een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit om met collega’s, klanten en partners op afstand te overleggen.

 

Creativiteit

Foto’s maken en bewerken? Geen probleem! Met een 13 Megapixel camera op de achterzijde maak je haarscherpe foto’s en met een goed fotoprogramma kan je ze direct bewerken. Ben jij liever bezig met tekenen en schetsen? Daar is de Asus Vivobook 13 Slate OLED ook voor geschikt. De laptop wordt dan ook geleverd met een stylus met maar liefst 4096 drukpunten!

 

Films en series

Ben je abonnee van Disney Plus, Netflix en Amazon Prime Video? Top! Dan kan je lekker films en series kijken op jouw eigen OLED-scherm! Haarscherpe beeldkwaliteit met felle kleuren en een diep zwartniveau zijn gegarandeerd terwijl het Dolby Atmos audiosysteem de films en series echt tot leven laten komen!

 

Gamen met de Vivobook 13

Ja hoor! Wij gaan er vanuit dat het met de Asus Vivobook 13 Slate OLED mogelijk is. Ondanks dat we nog wel even moeten afwachten hoe de specificaties precies eruit komen te zien. Vooral het type van de videokaart zal hier een belangrijke rol in moeten gaan spelen.

 

Huis-tuin-en-keuken gebruik

Wil je gewoon lekker Internetten, e-mailen en YouTube-filmpjes kijken? Geen probleem! Uiteraard kan dit met de Vivobook 13 Slate OLED prima. En je hebt zelfs de keuze om dat te doen in de laptopvorm of om het scherm af te nemen en de laptop als tablet te gebruiken. Met het touchscreen kan je ook prima websites bezoeken, e-mails ontvangen en versturen en natuurlijk filmpjes bekijken.

 

Windows 11 op de Vivobook 13

Uiteraard wordt het nieuwste model van Asus uitgerust met het Windows 11 besturingssysteem. Dat ingericht is om het product eenvoudig als volwaardige laptop of als tablet te kunnen gebruiken. De verwachting is dat er verschillende SKU’s op de markt komen waarbij je de keuze hebt in de Windows 11 Home editie of de Windows 11 Pro editie. Voor de zakelijke markt zal de keuze sneller vallen op de Windows 11 Pro editie.

 

Vivobook 13 slate kopen?

 

Nieuwsgierig?

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de Asus Vivobook 13 Slate OLED? Wij ook! Binnenkort gaan wij met het product aan de slag en zullen we dit bericht aanvullen met meer info over de beschikbare SKU’s en we zullen een uitgebreide review schrijven! Houdt de website dus goed in de gaten! Heb je tot die tijd vragen? Laat dan een reactie achter voor de productspecialist.

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten