De 5 beste apps voor reizen met het OV

Metro reizen

Ga jij regelmatig met het openbaar vervoer? Het kan zijn dat je veel moet reizen voor je werk of gewoon naar de locatie moet van je werk of school. Misschien maak je juist ook wel niet vaak gebruik van het OV, maar wil je wel graag weten waar je aan toe bent. Het is wel fijn dat je in deze diverse situaties gebruik kunt maken van ideale apps om op de hoogte te zijn van de dienstregelingen voor de bus, de tram of de trein.

Dat is de reden dat wij voor jou de beste apps inzichtelijk hebben gemaakt, waardoor reizen in het OV een stuk eenvoudiger wordt. Ben je benieuwd naar deze apps en de werking ervan? Blijf dan vooral nog even verder lezen, want hierdoor weet je zeker dat het reizen een stuk eenvoudiger en leuker wordt.

 

Waarom is het gebruik van OV-apps zo handig?

In veel gevallen reis je met het openbaar vervoer als je weet naar welke locatie je toe moet gaan. Het is dan wel zo prettig om ervan op de hoogte te zijn welke route je moet nemen met het openbaar vervoer om op de juiste bestemming aan te komen. Ben jij iemand die graag zijn route van tevoren gaat plannen?

Niet alleen om te weten waar je naar toe moet, maar ook om te weten hoeveel tijd je hieraan kwijt bent, dan is het fijn dat er een aantal apps zijn die je hierbij kunnen helpen. Als je een belangrijke afspraak hebt of om een bepaalde tijd ergens moet zijn, is het wel zo handig dat je weet hoeveel tijd je kwijt bent aan het reizen. Je wilt tenslotte niet te laat komen.

 

Moovit

Als je op de hoogte wilt zijn van de tijd die je van deur tot deur kwijt bent, dan is Moovit zeker een goede app om te gebruiken. Hierbij kun je namelijk je route plannen van deur tot deur en je kunt hierbij zelfs aangeven via welke manier je de locatie wilt bereiken. Hierdoor weet je precies hoeveel tijd je kwijt bent aan het reizen, er wordt specifiek aangegeven hoe lang je in een bepaald vervoersmiddel zit, zoals de trein of de bus en hoeveel tijd je kwijt bent aan het lopen naar de juiste bestemming.

Het leuke aan deze app is, is dat je het kunt gebruik in veel verschillende landen. De meeste apps die we kennen zijn namelijk enkel te gebruiken in Nederland, maar als je gaat reizen naar het buitenland of als je op vakantie bent en leuke plekken wilt ontdekken, dan is Moovit zeker een goed idee! Je kunt deze app gratis downloaden voor zowel Android als iOS.

Moovit

 

Google Maps

De meeste mensen kennen Google wel, dit is namelijk een enorm groot platform waar je eigenlijk alles wel op kunt zoeken en de beste resultaten kunt krijgen. Google beschikt ook over een app om te zien hoe je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, namelijk de app ‘Google Maps’. Op deze app kun je aangeven waar je naartoe wilt gaan, waarna de app je laat zien hoe je het beste kunt reizen en hoeveel tijd je hieraan kwijt bent.

Veel mensen denken dat de app enkel te gebruiken is om de route met de auto uit te stippelen, maar daar kun je de app niet alleen voor gebruiken. Als je een bestemming invoert kun je namelijk aangeven met welk vervoersmiddel je wilt reizen, zoals met de bus of met de trein. De app geeft vervolgens aan met welk vervoersmiddel je kunt reizen en hoeveel tijd je kwijt bent om op de bestemming aan te komen. Je kunt de app gratis downloaden voor zowel Android als IOS

OV app

9292

Mogelijk ben je al bekend met deze app, 9292. Dit is één van de bekendste apps om te reizen met het openbaar vervoer. Het kan ook goed mogelijk zijn dat je helemaal nog niet zo bekend met deze app of dat je nog niet op de hoogte bent van de voordelen die deze app kan bieden. Je kunt deze app gratis downloaden op je telefoon, deze app is zowel voor Android als voor iOS beschikbaar. Daarnaast kun je ook via je computer of laptop de reisgegevens bekijken. Middels deze app kun je binnen de kortste tijd op de hoogte zijn van diverse reisgegevens.

Zo kun je aangeven vanaf welke straat je reis gaat beginnen en welke eindbestemming je hebt. Nadat je dit hebt ingevoerd, krijg je eenvoudig in beeld te zien hoe je het beste kunt reizen. Zoals vanaf welke bushalte of op welk perron op het station je het beste op kunt stappen. Maar dat niet alleen! De app geeft ook nog eens aan hoeveel tijd je kwijt bent aan het reizen en aan het lopen vanaf de bushalte of het station naar de juiste eindbestemming, dat is natuurlijk wel zo ideaal. Hierdoor kom je nooit meer te laat op je afspraak. Je kunt de app gratis downloaden voor zowel Android als IOS.

9292

 

NS-app

NS staat voor de Nederlandse Spoorwegen, daar ben je vast al wel mee bekend. Dit is de trein waarmee je naar verschillende locaties kunt rijden. De NS heeft dan ook een eigen app, de NS-app. Aangezien de NS te maken heeft met het reizen met de trein, houdt dat niet in dat de app alleen de reisgegevens van de treinen aangeeft.

Deze app laat namelijk ook zien hoe de busverbinding is en welke bus je dus kunt nemen om op de plek van bestemming te komen. Je kunt daarmee je reis van deur tot deur plannen en gelijk zien hoeveel tijd je hieraan kwijt bent. De app heeft meer handige functies, zoals het online kopen van een kaartje en beschikt over de actuele reisinformatie. Met deze app kom je dus nooit meer te laat! Je kunt de app gratis downloaden voor zowel Android als IOS.

NS-app

 

Arriva app

Met de Arriva app kun je niet alleen zien hoeveel tijd je kwijt bent aan het reizen en via welke verbindingen je moet reizen, maar ook voorkom je met deze app dat je vergeet uit te stappen bij de halte. Je kunt bij deze app namelijk eenvoudig aangeven dat je een melding wilt krijgen als je bijna bij de halte bent waar je moet uitstappen.

Je kent het namelijk vast wel, je zit even lekker om je heen te kijken naar een prachtige nieuwe omgeving of bent een beetje aan het wegdommelen, hierdoor kun je al snel je halte mislopen als je hier voor het eerst komt. Je bent dan namelijk niet bekend met de omgeving en weet dus ook niet hoe de halte eruitziet waar je uit moet stappen. Met deze melding is dat dan ook zeker verleden tijd. Dat is handig toch? Je kunt de app gratis downloaden voor zowel Android als IOS.

Arriva

 

Overige apps

Er zijn, naast de eerdergenoemde apps, nog een aantal apps beschikbaar voor het busvervoer. Het is eigenlijk wel grappig, want deze apps zijn er dus zelfs voor bussen die in bepaalde regio’s rijden en dus niet door heel Nederland. Wij vertellen je dan ook graag welke apps dit onder andere zijn, dit zijn namelijk apps zoals:

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat deze apps alleen voor bepaalde regio’s beschikbaar zijn? Dat heeft er mee te maken dat er soms enkel bussen rijden in een bepaalde stad, maar deze bussen dan dus ook niet verder rijden dan deze steden. Zo kun je bijvoorbeeld met de U-OV app het busvervoer in en rondom Utrecht bekijken en kun je met de GVB app het openbaar vervoer in Amsterdam bekijken.

Bij de GVB-app heb je zelfs nog uitgebreidere mogelijkheden, want hier kun je naast de bussen bijvoorbeeld ook zien wanneer de metro’s, trams en veerponten gaan. Wanneer je een dagje weg bent naar één van deze steden of woonachtig bent in deze steden is het wel zo fijn om ervan op de hoogte te zijn hoe laat deze bussen vertrekken en vanaf welke halte, daarom kun je ook voor deze bussen en app downloaden. Dat is leuk toch?

In de bus

Kom nooit meer te laat op je afspraak

Zoals je ziet zijn er veel apps die jou kunnen helpen om je bus- of treinreis makkelijker te maken. Hierdoor kun je nooit meer zeggen dat je te laat bent door het openbaar vervoer, er kunnen natuurlijk altijd andere belangrijke dingen tussenkomen waardoor je misschien wel te laat bent. Maar als de reis gewoon verloopt zoals deze hoort te verlopen, ben jij in ieder geval niet meer te laat.

Daarnaast geeft het natuurlijk ook veel rust dat je gebruik kunt maken van deze apps, je hoeft daardoor niet meer constant bij elke halte of station grondig te doorzoeken waar je nou eigenlijk naartoe moet. Deze apps geven dat namelijk eenvoudig voor je aan, jij hoeft alleen nog op zoek te gaan naar de halte of het perron en ervoor te zorgen dat je hier op tijd bent. De rest doen deze ideale apps voor je. We hopen dan ook dat jij dé passende app voor jezelf vindt na het lezen dit artikel, wij willen je bedanken voor je tijd!

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten