Volledig Ajax alarmsysteem (review)

Ajax alarmsysteem review

Ben je bang dat je huis het doelwit wordt van grijpgrage inbrekers? Of maak je je zorgen over een uitslaande brand als je in bed ligt of dat er een ernstige lekkage ontstaat als je van huis bent? Met een Ajax beveiligingssysteem zijn die zorgen voorbij. De producten van de specialist op het gebied van beveiliging zorgen ervoor dat je met een gerust hart kan gaan slapen of met vakantie kan gaan. Tech Adviseur mocht het systeem testen en in deze product review nemen we het Ajax beveiligingssysteem onder de loep.

 

Wij zijn Ajax

Ik heb de kreet gestolen van de voetbalsupporters die de gelijknamige voetbalclub uit Amsterdam steunen, maar het beveiligingsbedrijf dat in 2011 is opgericht heeft verder niets te maken met de voetballerij, het gelijknamige schoonmaakmiddel of de brandblussers. Het is een beveiligingsbedrijf dat gevestigd is in Oekraïne en zij staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Zij hebben een eigen R&D-afdeling* en naast de hoogwaardige kwaliteit spenderen zij ook veel aandacht aan een premium uiterlijk van de producten.

*R&D staat voor Research and Development en veel fabrikanten hebben een eigen R&D-afdeling. Het voordeel is dat de producten die zij uitbrengen ook daadwerkelijk door hen zijn ontwikkeld en getest. In tegenstelling tot veel merken, die bestaande producten inkopen en onder een eigen label verkopen. Van een merk met een eigen R&D-afdeling mag je ook iets meer verwachten op het gebied van kwaliteit, maar ook op het gebied van garantie en ondersteuning.

Ajax beveiligingssystemen

VEB erkend beveiligingsbedrijf

Ajax is aangesloten op de Vereniging van Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB). De brancheorganisatie op beveiligingsgebied, die de belangen behartigen van installateurs, beveiligingsorganisaties, meldkamers en partners. De VEB stelt hoge eisen aan haar partners en zij stellen dat de aangesloten bedrijven betrouwbare vakmannen zijn. Zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de VEB en ze zijn in het bezit van de wettelijk verplichte vakdiploma’s. Het is voor de consument een extra zekerheid dat het Ajax beveiligingssysteem aan de hoge kwaliteitseisen voldoet.

 

Combineren van producten

In het kort leggen we uit hoe het Ajax systeem wordt opgebouwd, want als je de officiële website bezoekt van de fabrikant kom je al snel tot de ontdekking dat er tientallen producten in zowel wit als zwart verkrijgbaar zijn. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je al snel het overzicht verliest en niet weet waar je moet beginnen. Het mooie aan het Ajax beveiligingssysteem is dat je deze zelf kan samenstellen met de componenten die in jouw behoeftes voldoen. Of je nu alleen gewaarschuwd wilt worden als er brand of een lekkage ontstaat of als er wordt ingebroken. Terwijl je er ook voor kan kiezen om producten te combineren. Nu heeft de fabrikant een aantal mooie starter kits op de website staan, maar in dit artikel leggen we tot in de detail uit welke componenten je kan kiezen en hoe deze functioneren. Maar eerst vertellen we nog even iets meer over de algemene functies en mogelijkheden van het Ajax systeem.

 

Volledig draadloos

Een groot pluspunt van het Ajax beveiligingssysteem is dat het volledig draadloos is. Met uitzondering van de Hub 2 en Hub 2 plus, die je met een Ethernet-kabel met het Internet kan verbinden. Hoewel, het systeem ook met behulp van een M2M-simkaart* draadlos verbonden kan worden met het Internet. Nu is het goed voor te stellen dat er bij het woord draadloos enige twijfel is over de betrouwbaarheid, maar dat zit bij Ajax wel snor. Veiligheid en betrouwbaarheid staat bij de fabrikant uit Oekraïne centraal.

*M2M staat voor machine-to-machine communicatie en met een M2M-simkaart kan je een systeem draadloos laten communiceren met bijvoorbeeld andere apparaten, mobiele apparaten of een externe centrale. Laatstgenoemde is in het geval van een alarmsysteem van belang als je bij inbraak direct de alarmcentrale wil laten waarschuwen. Voor deze functie is wel een extra abonnement vereist waarvan de kosten afhankelijk zijn voor welke alarmcentrale je kiest.

Streetsiren Ajax Instellingen

Slim systeem

Het Ajax beveiligingssysteem is een ‘smart’ systeem. Met andere woorden, je kan het systeem met een smartphone of een tablet bedienen en configureren. Er is een handige en gebruiksvriendelijke en Nederlandstalige app beschikbaar in zowel de Play Store als in de Apple Store waarmee je jouw systeem kan installeren en configureren. Vooral bij de installatie is de app ontzettend handig om te bepalen waar je de verschillende sensoren plaatst en of deze wel op de juiste plek hangen en voldoende bereik hebben. Zo weet je zeker dat het systeem naar behoren gaat functioneren zodra je het activeert. Wil je er echt zeker van zijn dat het systeem op de juiste manier wordt geïnstalleerd? Dan adviseren we om een erkende installateur in te schakelen. Ook Ajax biedt zelf de mogelijkheid om het systeem op locatie te installeren.

App installatie handleidingen devices ajaxAjax alternatieve verbindingenMooie applicatie

De gratis applicatie, die je voor de telefoon of de tablet kan downloaden in de Play Store en in de App Store, is een mooie en volledig Nederlandstalige app. Die je helpt bij het installeren van het Ajax beveiligingssysteem en ook verschillende instellingen laat toepassen. Zo kan je het systeem activeren en deactiveren of zelfs volgens een agenda automatisch laten activeren of deactiveren. Je kan via de app ook geofencing instellen en deze instelling zorgt ervoor dat de sensoren activeren op het moment dat er binnen een gedefinieerde straal een activiteit plaatsvindt. Het advies is om de afstand niet te groot te maken, want dan beginnen je sensoren al te registreren op het moment dat de buurman aan de overkant ’s avonds laat de kliko langs de weg zet. En uiteraard zijn de verschillende sensoren afzonderlijk in te stellen via de telefoon. Zoals het geluidsniveau van een HomeSiren of StreetSiren. Wanneer je de MotionCam sensor hebt, zullen de gemaakte foto’s in de app worden weergegeven. Zodat je ook op een afstand kan kijken wie jouw woning ongeoorloofd heeft betreden.

Apparaat registreren

Vormgeving

Bij een beveiligingssysteem speelt het uiterlijk van de producten een belangrijke rol. Want als consument wil je geen logge sensoren, die overduidelijk behoren tot een beveiligingssysteem. Ajax spendeert veel tijd aan het uiterlijk van de producten en deze hebben dan ook een premium uitstraling. Bij de aanschaf kan je kiezen voor producten in het wit of in het zwart en daarom zijn de producten van Ajax ook geschikt voor ieder interieur. De verschillende producten hebben afwijkende afmetingen. Afhankelijk van waar de sensor voor bestemd is, maar de look & feel blijft grotendeels hetzelfde. Daarnaast zijn de sensoren, die voor buiten bestemd zijn bestendig tegen verschillende weersomstandigheden.

 

Snelle installatie en simpel in gebruik

Handleiding ajax beveiliging

Nu hebben wij bij Tech Adviseur ervoor gekozen om het systeem zelf te installeren en het is eigenlijk heel eenvoudig als je de handleiding raadpleegt en de instructies volgt. Ieder product wordt geleverd met een uitgebreide Engelstalige handleiding en bevestigingsmaterialen om de producten te bevestigen. Dat kan zowel met de bijgeleverde schroeven als met het tape. Ondanks dat de tape van een hoogwaardige kwaliteit is, adviseren we toch om de schroeven te gebruiken. Want dan weet je zeker dat de producten op de juiste plek blijven hangen. Tape zal na verloop van tijd toch de kracht verliezen met het risico dat de sensoren vallen. Echter is het gebruik van de tape handig om te bepalen op welke hoogte de sensor moet komen te hangen. Op het moment dat de sensor juist hangt kan je deze nog altijd met de schroeven definitief ophangen.

Bij het installeren van het systeem is het wel handig om de handleiding aandachtig door te lezen. Want je wordt echt aan de hand meegenomen in hoe je het systeem het beste kan installeren. Het advies is ook om het stapje voor stapje te doen. Uiteraard begin je bij de Hub 2 of Hub 2 plus, die als de regelaar van het systeem functioneert en de communicatie via Wi-Fi, Ethernet en/of M2M-simkaart opzet. Vanaf dat punt kan je beginnen met het toevoegen van de sensoren. Wij denken dat het weinig zin heeft om als eerste alle sensoren tegen de muur en het plafond te gaan schroeven om er vervolgens achter te komen dat het bereik te slecht is of dat de sensor niet op de juiste hoogte hangt. Wanneer je per sensor aan de slag gaat, is de kans op succes het grootst.

Je kan een sensor eenvoudig toevoegen aan jouw Ajax beveiligingssysteem. Door de app te openen, te kiezen voor ‘apparaat toevoegen’ en de QR-code op de sensor of in de handleiding van de sensor te scannen met de smartphone of tablet. De sensor is nu toegevoegd aan je systeem en kan je bepalen op welke hoogte de sensor moet komen te hangen. Zodra er groen licht is in de app en de LED’s op de sensor groen branden, kan je beginnen met schroeven of plakken. En deze stappen herhaal je voor de andere sensors die je wellicht aan je beveiligingssysteem wilt toevoegen.

 

Het systeem dat wij hebben getest

Voordat we per product de mogelijkheden en functies bespreken, vertellen we eerst welk systeem wij hebben getest. Nogmaals, je hebt als consument zelf de keuze hoe je het systeem configureert. Of je nu een volledige beveiliging van het huis of een klein kantoor wilt of slechts gebruik wilt maken van de brandmelders of de bewegingssensoren. In dat opzicht kan je het zo duur maken als dat je zelf wilt. In ieder geval heb je altijd de Hub 2 of de Hub 2 plus nodig. Het verschil tussen de twee hub’s zit in het aantal componenten die je via de Hub kan aansturen. Wil je op termijn een volledig systeem in huis of op kantoor? Dan adviseren we dat je begint met de aanschaf van de Hub 2 Plus.

Ons systeem;

 • Ajax Hub 2 Plus
 • Ajax Keypad
 • Ajax FireProtect
 • Ajax CombiProtect
 • Ajax MotionProtect
 • Ajax MotionProtect Outdoor
 • Ajax MotionCam
 • Ajax LeaksProtect
 • Ajax Socket
 • Ajax HomeSiren
 • Ajax SpaceControl
 • Ajax DoorProtect
 • Ajax StreetSiren

Zoals je ziet hebben we een compleet Ajax beveiligingssysteem getest met zowel bewegingssensoren voor binnen en buiten, een rookalarm en een sensor die lekkages en wateroverlast registreert en een alarm (voor zowel binnen als buiten) dat afgaat wanneer er een inbraak plaatsvindt. Een volledig systeem schatten we op een verkoopadviesprijs van circa € 1500,-. Hieronder bespreken we de functies per product.

 

Ajax Hub 2 Plus

 hub 2 in doos

De Hub 2 Plus is het product dat je altijd nodig hebt wanneer je met een Ajax beveiligingssysteem aan de slag gaat. Het is de motor van het systeem. De regelaar die alle sensoren met elkaar verbindt en de communicatie met jouw smartphone of tablet opzet. Handig bij het configureren van het systeem, maar essentieel wanneer je een melding wilt ontvangen als er wordt ingebroken of er een brand ontstaat. Met de Hub 2 Plus kan je tot 200 componenten en tot 100 camera’s en DVR’s aan het beveiligingssysteem toevoegen. Daarnaast kan de Hub 2 Plus via Wi-Fi en het Ethernet verbonden worden met het Internet, maar er zijn ook twee SIM-kaartsloten aanwezig. Een handige optie als je jouw Internetverbinding niet volledig vertrouwt, maar ook als je een directe communicatie met bijvoorbeeld een alarmcentrale wilt opzetten. Een tweede SIM-kaartslot is geplaatst uit het oogpunt van veiligheid. Je kan bijvoorbeeld een tweede SIM-kaart van een andere provider plaatsen, want mocht de provider van de primaire SIM-kaart storing hebben, heeft de Hub 2 Plus nog altijd een verbinding via een andere provider. De kans dat beiden providers storing hebben is natuurlijk zeer nihil.

Achterkant controlepaneel doos

Ajax Keypad

Ajax keypad

keypad verpakking achterkant

Het Ajax Keypad is een mooi vormgegeven toetsenbord met touch toetsen. Via dit bedieningspaneel kan je jouw Ajax beveiligingssysteem bedienen. Je kan het systeem inschakelen, uitschakelen of een signaal sturen naar de alarmcentrale met een vooraf ingestelde dwangcode. Mits je natuurlijk hiervoor een abonnement hebt afgesloten. Het Keypad is geen essentieel onderdeel binnen het Ajax beveiligingssysteem, maar is wel handig als je naast de app op de smartphone of de tablet ook een andere mogelijkheid wilt hebben om het systeem te bedienen. Het toetsenbord wordt geleverd inclusief accupacks, een bracket voor op de muur en de benodigde bevestigingsmaterialen.

€105,99
Op voorraad
Bol.com

 

Ajax FireProtect (rookmelder met temperatuursensor)

Ajax rookmelder

Rookmelder achterkant verpakking

De rookmelder is een essentieel onderdeel in een huis, want de meeste slachtoffers bij brand komen om het leven door het inademen van rook. Met de FireProtect van Ajax hoef je niet bang te zijn dat je in je slaap om het leven komt door verstikking. Mits je de sensor op de juiste manier bevestigd. Het advies vanuit Ajax is dat deze rookmelders op het plafond en op elke verdieping in het huis moet worden bevestigd. Met andere woorden, aan één rookmelder heb je niet voldoende als je huis groter is en meerdere etages heeft. Uiteraard is de Ajax FireProtect draadloos en het product bevat twee sensoren. Zowel een optische als een thermische sensor. De optische sensor registreert een verstoring in de omgeving en gaat dus af wanneer er rook ontstaat. De thermische sensor registreert temperatuursverschillen. Wanneer de ingestelde threshold van de temperatuur wordt overschreden, gaat het alarm af. Dat gezegd hebbende is het advies om de sensor niet in de buurt van verwarmingen, ventilatoren en tochtige plekken te plaatsen. Ook de Ajax FireProtect wordt geleverd met de benodigde bevestigingsmaterialen.

Achterkant rookmelder

 

Ajax CombiProtect (bewegingsdetector en glasbreuk-detectie)

Ajax combiprotect review

Combiprotect in verpakking

Het komt nog steeds voor dat er een raam wordt ingetikt. Door baldadige voorbijgangers of een inbreker die uit is om jouw bezittingen buit te maken. Met de Ajax CombiProtect ben je er in ieder geval zeker van dat je een melding krijgt als er een raam wordt ingetikt. Met de ingebouwde microfoon wordt glasbreuk op een afstand tot 9 meter gedetecteerd. Je hoeft dus niet op ieder kozijn een sensor te plaatsen. Daarnaast detecteert dit product ook beweging. Dus in een situatie waarbij iemand zich ongewenst toegang verschaft tot jouw woning, krijg je een waarschuwing op de app. Uiteraard kan je via de Hub 2 Plus ook een geautomatiseerd signaal naar de alarmcentrale laten versturen wanneer de sensor beweging of glasbreuk detecteert. Of de HomeSiren laten afgaan. De Ajax CombiProtect wordt eveneens geleverd met een bracket en de benodigde bevestigingsmaterialen.

Achterkant combiprotect verpakking

 

Ajax MotionProtect (simpele bewegingsdetector voor binnen)

Ajax bewegingsdetector review

Achterkant doos bewegingsdetector ajax

De Ajax MotionProtect is gewoon een simpele bewegingssensor. De naam verklapt het natuurlijk al een beetje. Voor een mooi bedrag heb je een sensor die tot een afstand van twaalf meter beweging detecteert. Via de app en de Hub 2 Plus kan je de sensitiviteit inregelen. Het is bij een grotere ruimte wel denkbaar dat meerdere sensoren nodig zijn. Vooral het strategisch ophangen van de sensoren is een belangrijk onderdeel tijdens de installatie. Dat maakt het product wel meer dan geschikt voor de thuissituatie en kleinere kantooromgevingen. Ook de Ajax MotionProtect wordt geleverd met een bracket en de benodigde bevestigingsmaterialen.

Bewegingsdetector in doos

 

Ajax MotionProtect Outdoor (bewegingsdetector voor buiten)

Ajax bewegingsdetector voor buiten

Achterkant doosje bewegingsdetector buiten

De Ajax MotionProtect Outdoor heeft twee passieve infrarood detectoren en is geschikt voor buitengebruik. Via de app en de Hub 2 Plus kan je de sensitiviteit inregelen. De sensoren detecteren beweging van drie tot vijftien meter en negeert huisdieren tot tachtig centimeter en extreme natuuromstandigheden. Zoals regen, wind en storm. Ook detecteert deze sensor wanneer iemand de sensoren probeert te schilderen of af te plakken. Zo ben je er zeker van dat de sensor je tijdig alarmeert als iemand zich ongeoorloofd toegang probeert te verschaffen tot jouw omgeving. Het grote voordeel is dat Ajax een accuduur van vijf jaar garandeert. Dat extreem hoog is voor een accu. En uiteraard wordt ook dit product geleverd met een accu, bracket en bevestigingsmaterialen.

Doosje bewegingsdetector

 

Ajax MotionCam (bewegingsdetector voor binnen met camera)

Ajax bewegingsdetector voor binnen

Doosje bewegingsdetector achterkant

De Ajax MotionCam is bestemd voor binnenshuis en detecteert beweging tot een afstand van 12 meter. Het voordeel van deze iets uitgebreidere bewegingssensor is dat de persoon in kwestie wordt gefotografeerd in een resolutie van 640×480 pixels. Dat ruim voldoende is om de persoon te kunnen identificeren. De foto wordt alleen gemaakt als er beweging wordt gedetecteerd en het alarm is geactiveerd. Dat zorgt ervoor dat de sensor niet continu actief is en foto’s maakt wanneer je door de woonkamer beweegt. De sensor wordt geleverd met een zogenaamde smartbracket, dubbelzijdig tape en de benodigde schroeven.

Bewegingsdetector doosje

 

Ajax LeaksProtect

Ajax overstromingsdetectie ervaring

Aan en uitknop overstromingsdetector

Wateroverlast en de schade die door lekkages en overstromingen ontstaan, zijn grote zorgen voor huiseigenaren en huurders. Lekkages worden niet zo snel gedetecteerd met als resultaat dat je vaak te laat ontdekt dat een kamer of een kelder blank staat. Met de Ajax LeaksProtect is dat verleden tijd, want deze sensor registreert water. Wanneer je de sensor op een strategische plek plaatst krijg je binnen een mum van tijd een melding dat er een lekkage of overstroming plaatsvindt. Zodat je tijdig actie kan ondernemen en ernstige waterschade kan voorkomen. Uiteraard is de Ajax LeaksProtect een robuuste sensor, die waterbestendig is. Overigens is de Hub 2 of Hub 2 Plus bij de LeaksProtect wel noodzakelijk, in tegenstelling tot de FireProtect, welke ook zonder de Hub 2 werkt.

Achterkant verpakking overstromingsdetector

 

Ajax Socket

Ajax slimme stekker doosje Ajax slimme stekker review

De Ajax Socket is een ontzettend tof product dat wel pittig aan de prijs is. Wij denken dat de Ajax Socket in thuissituaties iets minder van belang is tenzij de gebruiker meer controle over de energiekosten wilt hebben. Deze Schuko stekker registreert namelijk hoeveel stroom een aangesloten apparaat verbruikt. Met de LED op de stekker kan je zien hoeveel stroom er verbruikt wordt. Hoe dichter bij de kleur paars des te meer energie er wordt verbruikt. Als de belasting meer dan 3kW is, wordt de beveiliging ingeschakeld om problemen te voorkomen. Een piek in de stroomtoevoer kan apparaten opblazen of zelfs brand veroorzaken. Als je dus thuis twijfelt over de veiligheid van jouw elektriciteitsvoorzieningen, is de Ajax Socket de overweging waard. Zeker wanneer je een aantal stekkerdozen uit een lagere prijsklasse aan elkaar hebt gekoppeld en meerdere elektriciteitsapparaten hierop hebt aangesloten. Problemen voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Slimme stekker achterkant doosje

 

Ajax HomeSiren

Ajax sirene voor binnenshuis

Ajax sirene achterkant doosje

De naam verklapt het al een beetje, want de Ajax HomeSiren is een sirene die je binnenshuis of in kantoor plaatst. En de sirene doet niets meer dan lawaai produceren als één van de sensoren binnen het Ajax beveiligingssysteem afgaat. Het geluidsniveau is via de gratis app in te regelen en gaat tot maximaal 105dB. Ondanks dat dit een behoorlijk lawaai is, is dit te vergelijken met het geluidssignaal van een gemiddelde rookmelder. Wanneer de gebruiker het maximale geluidsniveau te zacht vindt, adviseert Ajax om de StreetSiren binnenshuis te plaatsen. Een product waar we later iets meer over vertellen.

Sirene in verpakking voorkant

 

Ajax SpaceControl

Ajax fysieke knop

Fysieke knop ajax beveiligingssysteem

De Ajax SpaceControl is een handige afstandsbediening waarmee je verschillende beveiligingsmodi kunt bedienen. Er zit een paniekknop op, waarmee je een signaal naar je beveiligingsbedrijf kunt sturen. De afstandsbediening beschikt over tweerichtingscommunicatie en maakt gebruik van een versleutelde verbinding.

De verschillende modus welke je met de SpaceControl kunt bedienen zijn:

 • Een alarm inschakelen.
 • Het hele systeem uitschakelen.
 • Het hele systeem inschakelen.
 • Nachtmodus activeren.

Verpakking knop ajax

 

Ajax DoorProtect

Ajax deur- en raamdetector

Achterkant doosje deurprotector

Deze draadloze sensor detecteert wanneer deuren en ramen worden geopend. Het is een simpele oplossing, die je ook afzonderlijk van de Hub 2 Plus kan installeren en via de app op de smartphone of de tablet kan bedienen. Het is een magnetische veiligheidsdetector die prima werkt, maar voor echte zekerheid adviseren wij toch om gebruik te maken van de bewegingssensor met glasbreuk detectie. Want met de DoorProtect is het moeilijker om onderscheid te maken in huisgenoten of inbrekers, die de deur of het raam openen.

Doosje deurdetector

 

Ajax StreetSiren

Ajax buitensirene

Buitensirene achterkant verpakking

De Ajax StreetSiren is de grotere broer van de Ajax HomeSiren en is bestemd voor buitenshuis. Hoewel, je de sirene ook binnenshuis kan plaatsen. De behuizing van de StreetSiren is robuuster en bestendig tegen verschillende weercondities terwijl de sirene een geluid van 85 tot 113dB kan produceren. Daarmee is de StreetSiren een stuk luidruchtiger dan de HomeSiren. Uiteraard is het geluidsniveau via de gratis applicatie af te stemmen en de StreetSiren wordt geleverd met een bracket en bevestigingsmaterialen.

Buitensirene montage

 

Dat is nog niet alles!

Ondanks dat we een volledig Ajax beveiligingssysteem hebben kunnen testen, biedt de fabrikant nog veel meer producten aan waarmee je jouw systeem kunt uitbreiden. Denk dan bijvoorbeeld aan LED indicatoren die knipperen wanneer er een alarm afgaat. Handig als je een stil alarm wilt activeren. Maar je kan ook kiezen om de wandschakelaar te vervangen door de Ajax WallSwitch. Waarmee apparaten aangesloten kunnen worden op het lichtnet en het energieverbruik van deze apparaten wordt bijgehouden in de app. Op de website van Ajax vindt je veel meer producten dan die we in dit artikel hebben besproken.

 

Starterspakket

Op de website van Ajax worden ook verschillende kits aangeboden met ieder een range van producten die aansluiten bij jouw behoeftes. Zo bevat de StartersKit een Hub centrale, MotionProtect en DoorProtect sensoren en een afstandsbediening. Terwijl je bij de StatersKit Cam in plaats van een MotionProtect een MotionCam sensor krijgt geleverd. Een StartersKit is aantrekkelijk in de prijs en het voordeel van het Ajax beveiligingssysteem is dat je dit naar wens kan uitbreiden met de sensoren die je wenst. Om dus te beginnen met een StartersKit is nog geen eens een gek idee!

 

Geen Ajax camera’s?

Met uitzondering van de MotionCam sensor, maakt Ajax geen beveiligingscamera’s. Dat ergens vreemd is voor een specialist op het gebied van beveiliging. Want cameraregistratie is toch vrij essentieel als je inbrekers en vandalen op beeld wilt vastleggen. Ajax is van mening dat beveiligingscamera’s toch echt een andere tak van sport is en dat zij zich daar niet op willen focussen. Daarom is het systeem van Ajax compatible met de beveiligingscamera’s van welbekende merken, zoals Hikvision en Dahua. Die je gerust en eenvoudig aan het Ajax beveiligingssysteem kan toevoegen. Wil je meer weten over beveiligingscamera’s en de toebehoren? Lees dan ons artikel over de beste beveiligingscamera’s.

 

Conclusie Ajax beveiligingssysteem

Na het uitpakken van de dozen en het lezen van de handleidingen, was het een fluitje van een cent om het volledige systeem operationeel te krijgen. Hoewel, je er een ruime ochtend of middag voor moet reserveren als je een net zo uitgebreid systeem als wij gaat installeren. Het systeem doet zijn werk goed en het geeft echt een gevoel van veiligheid. Je hoeft met het systeem niet meer bang te zijn voor inbrekers, brand en waterschade. De grootste verrassing is toch wel de mooi vormgegeven producten. Die allemaal netjes zijn afgewerkt en zeer compleet geleverd worden. Het afstellen van de sensoren is niet eenvoudig, want het is even uitproberen en de app raadplegen om de juiste hoogte vast te stellen. Neem daar dan ook de tijd voor, want dan is de kans op succes het grootst. Maar geduld is een schone zaak en het eindresultaat mag er zijn. Er zijn in Nederland verschillende professionals welke ervaring hebben met het correct plaatsen en installeren van de Ajax Systemen.

Ajax beveiliging sticker

Voor wie is Ajax geschikt?

De grote vraag is natuurlijk op welke doelgroep Ajax zich richt, maar het gecertificeerde beveiligingssysteem is zowel voor thuisgebruik als ondernemers geschikt. Het Ajax beveiligingssysteem is één van de betere professionele oplossingen, waar je in tegenstellingen tot soortgelijke systemen van concurrenten, geen duizenden euro’s aan kwijt bent. Het is betaalbaar en het werkt meer dan uitstekend. Vooral de mogelijkheid om producten te combineren maakt het een laagdrempelige aanschaf, want je kan in de toekomst altijd uitbreiden als het nodig is. Zo houd je ook de controle over je uitgave en hoef je niet een enorme investering te doen als je met beveiliging aan de slag wilt gaan.

 

De meest interessante producten

Uiteraard hebben wij wel een lichte voorkeur voor bepaalde sensoren. In ieder geval is de Hub 2 Plus noodzakelijk om een beveiligingssysteem in te regelen en je hebt het product ook nodig als je een communicatie met de app op de telefoon of een alarmcentrale wilt opzetten. Daarnaast vinden wij de MotionCam sensor een interessant product, omdat deze sensor niet allen beweging registreert, maar de inbreker ook fotografeert in een goede resolutie. Deze sensor is perfect te combineren met de CombiProtect, die ook glasbreuk detecteert. En uiteraard is de FireProtect een cruciale sensor. Want een rookmelder kan en mag simpelweg niet ontbreken. Wij waren ook wel gecharmeerd van de Ajax Button. Die je als een soort paniekknop kan configureren en dat is toch wel handig als je bijvoorbeeld binnen een aantal milliseconde de alarmcentrale wilt waarschuwen wanneer er een inbraak plaatsvindt.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Inbrekers afschrikken en demotiveren, op tijd actie ondernemen als er een lekkage wordt gedetecteerd of wakker schrikken wanneer de rookmelder rook detecteert. Allemaal zaken die belangrijk zijn als je onbezorgd wilt genieten van je rust en een veilig gevoel in en rondom je huis wilt hebben. Met het Ajax beveiligingssysteem heb je de genoeg mogelijkheden om dat te creëren. Tegen een betaalbare prijs en zonder dat je een beveiligingsexpert of monteur hoeft in te schakelen. Hoewel, daar wel mogelijkheden voor zijn als je de installatie niet zelf wilt uitvoeren. Je hebt nu een goed beeld bij welke producten er zijn en welke producten een goede keuze zijn. Wil je toch meer weten over het Ajax beveiligingssysteem? Laat dan een reactie achter en de specialist beantwoord jouw vragen.

Stuur dit artikel door:

2 reacties

 1. Hall9, wij hebben inmiddels dit systeem aangeschaft maar ervaren dat de deursensors relatief snel kapot zij/vervangen moeten worden. En dat is best kostbaar (ca 70 euro). Zijn er hier meer mensen die dit ervaren en is er een oplossing om dit te voork9men?

  1. Ajax heeft goede garantievoorwaarden dus ik zou wel een poging doen om dit onder garantie te laten vervangen. Dat scheelt nogal in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten