AirPods verbinden met een laptop  (snelste methode)

Airpods verbinden laptop

AirPods zijn enorm handige oordopjes van Apple en de meeste Apple-gebruikers gebruiken dan ook de oordopjes waar verschillende varianten van zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de AirPods (1ste, 2e en 3e generatie), de AirPods Pro en de AirPods Max.

De laatstgenoemde variant is feitelijk niets meer of minder dan een kwalitatief goede hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. De AirPods en AirPods 2 zijn draadloze in-ear oordopjes. De wijze waarop je deze kunt verbinden met een smartphone, laptop of een tablet is hetzelfde, maar het kan zijn dat je problemen ondervindt. In dit artikel bespreken we niet alleen hoe je de draadloze oordopjes aan de praat krijgt, maar ook hoe je ze eventueel met andere systemen kunt verbinden. 

 

AirPods niet alleen voor Apple-gebruikers 

Het is een beetje tegen de bedrijfspolicies in dat je een Apple product ook op andere apparaten gebruikt, maar de AirPods zijn eventueel te verbinden met een smartphone of tablet op Android of op een computer met bijvoorbeeld een Windows besturingssysteem. Hier is wel een speciale manier van koppelen voor nodig en het apparaat dat je wilt connecten moet in het bezit zijn van Bluetooth. Anders kun je de oordopjes (of de hoofdtelefoon) niet koppelen. 

 

Waarom zijn de AirPods zo handig? 

De AirPods zijn enorm handig, omdat je ze heel eenvoudig met Mac-apparaten kunt verbinden. Wanneer je de AirPods koopt en voor het eerst activeert, zullen ze direct naar beschikbare Apple-apparaten gaan zoeken en deze verbinden.

Uiteraard kies je op de devices die je met de AirPods wilt koppelen om een verbinding te maken. Je hebt dus binnen enkele luttele seconden een verbinding en je kunt de oordopjes vervolgens gebruiken. Inclusief de handige knijp- en druk functies die op de AirPods aanwezig zijn. 

 

Wat als de AirPods niet worden herkend? 

Het komt zelden voor, maar het kan gebeuren dat een MacBook, een iPhone of een iPad de dopjes niet kan vinden en er dus ook geen verbinding mee kan maken. Dan kun je een aantal dingen proberen; 

  1. Zet Bluetooth op je apparaat aan. 
  2. Zet Bluetooth uit en vervolgens weer aan (als Bluetooth al aanstond). 
  3. Houdt de knop op de achterzijde van de oplaadcase van de AirPods ingedrukt tot de indicator wit gaat branden en kijk nu of je ze kunt koppelen. 
  4. Start de MacBook, iPad of iPhone opnieuw op als verbinden niet lukt. 

Belangrijke tip; Zorg ervoor dat de afstand tussen het apparaat en de AirPods nooit meer dan 10 meter is. Een te lange afstand tussen de apparaten kan ervoor zorgen dat er geen verbinding kan worden gemaakt. 

Belangrijke tip; Zorg ervoor dat de laatste firmware op een MacBook, iPhone of iPad geïnstalleerd is. Verouderde software kan ervoor zorgen dat Bluetooth niet of niet goed werkt en dat er geen verbinding kan worden gemaakt. 

Airpods verbinden

AirPods verbinden met andere apparaten 

Je kunt de AirPods ook verbinden met andere apparaten dan die van Apple. Met laptops en computers met Windows, smart tv’s met bijvoorbeeld ChromeOS en smartphones en tablets met Android. Je kunt ze via de onderstaande stappen heel eenvoudig koppelen; 

  1. Open de Bluetooth-instellingen op het apparaat dat je wilt koppelen. 
  2. Doe de AirPods in de oplaadcase en sluit deze af. 
  3. Open de oplaadcase, maar laat de AirPods zitten. 
  4. Druk op de knop op de achterzijde van de oplaadcase totdat de indicator wit gaat branden. 
  5. Er wordt nu automatisch een verbinding gemaakt met het apparaat. 
  6. Selecteer bij je Bluetooth-instellingen voor de AirPods en klik op verbinden. 

Goed om te weten; Deze stappen kun je zowel op een laptop als op een smartphone, tablet of slimme televisie toepassen. 

 

Waarom zou je AirPods met andere apparaten koppelen? 

Er zijn verschillende redenen te verzinnen om de AirPods met een ander apparaat dan een Apple device te willen koppelen. Bijvoorbeeld, omdat je heel tevreden bent met de oordopjes en je ze op ieder apparaat wilt kunnen gebruiken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook enorm veel geld besparen. Als je voor iedere device andere draadloze oordopjes zou moeten aanschaffen, ben je aan het einde van de rit een hoop geld kwijt. 

 

Hoeveel apparaten kun je met de AirPods koppelen? 

Je kunt meerdere apparaten met de AirPods koppelen. De AirPods kunnen tot 7 apparaten onthouden en met 2 actieve apparaten tegelijk verbinden. Tijdens het gebruik kun je dan ook heel eenvoudig switchen tussen de apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld via je laptop naar muziek luisteren en bij een inkomende call op je telefoon direct overschakelen naar het geluid van de smartphone. 

Airpods

Heb ik op andere apparaten dan Apple devices dezelfde functies? 

De grote vraag is of je de functies van de AirPods kunt gebruiken als je ze met een ander device dan een Apple apparaat koppelt en het antwoord hierop is ‘nee’. De knijp- en druk functies zullen hoogstwaarschijnlijk niet werken en in sommige gevallen werkt ook de ruisonderdrukking niet. Daar is helaas niets aan te doen. 

Stuur dit artikel door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten